Umeå stadsbibliotek

Umeå stadsbibliotek

Umeå stadsbibliotek är en modern och dynamisk kulturell plats som är centralt belägen i Umeå. Biblioteket är en levande hubb för läsning, lärande och kreativitet, och lockar besökare i alla åldrar och bakgrunder.

Hitta den bästa appen för att lyssna på ljudböcker i just nu

Nextory
Prisvärda abonnemang
Stort utbud av barnböcker
Njut av 450 000+ stories
Erbjudande: 45 dagar fram till 2024-04-19

Bästa samarbetserbjudande

Med sina omfattande samlingar av litteratur är Umeå stadsbibliotek en skattkista för bokälskare. Här hittar besökare ett brett utbud av böcker, både på svenska och andra språk, samt e-böcker, tidskrifter, ljudböcker och multimedia resurser såsom filmer, musik och datorspel. Det finns något för alla intressen och åldrar, vilket gör biblioteket till en viktig kunskapskälla och inspirationskälla för Umeås invånare.

Den inspirerande och välkomnande atmosfären på Umeå stadsbibliotek gör det till en plats där man vill stanna och utforska. Bibliotekets ljusa och öppna ytor erbjuder bekväma läsplatser, studieområden och reflektionsrum där besökarna kan fördjupa sig i sin läsning och studier. Personalen finns alltid till hands för att ge vägledning, rekommendationer och hjälp med att hitta rätt resurser.

Umeå stadsbibliotek är också känt för sina spännande evenemang, föreläsningar och workshops. Besökare har möjlighet att delta i litterära samtal, författarbesök, kreativa kurser och andra kulturella aktiviteter. Biblioteket fungerar som en plattform för att främja läsning, kreativitet och kulturellt utbyte i Umeås samhälle.

Som en viktig kulturell institution i Umeå är stadsbiblioteket dedikerat till att främja läsningens glädje och betydelse av kunskap. Det är en plats där människor kan komma samman, utforska nya världar och utveckla sina intellektuella och kreativa förmågor. Umeå stadsbibliotek är en oerhört viktig resurs för lärande och kulturellt utbyte i Umeås gemenskap.

Kontakta Umeå stadsbibliotek

För att komma i kontakt med Umeå stadsbibliotek, använd tillgängliga kontaktvägar. Personalen där är redo att assistera med allt som rör bibliotekets tjänster och resurser.

Besöksadress:

Storgatan 46A, 901 78 Umeå

E-postadress:

stadsbiblioteket@umea.se

Telefonnummer:

090-16 33 00

Umeå stadsbibliotek öppettider 2024

Umeå stadsbibliotek har generösa öppettider för att tillgodose olika besökares behov. Här är de vanliga öppettiderna:

  • Måndag-torsdag: 10:00-19:00
  • Fredag: 10:00-18:00
  • Lördag: 10:00-15:00
  • Söndag: Stängt

Observera att dessa är bibliotekets generella öppettider och kan komma att ändras. Det är därför rekommenderat att dubbelkolla de aktuella öppettiderna på bibliotekets hemsida innan ditt besök.

Andra populära Bibliotek i Norrland

Här är några andra populära bibliotek i Norrland som du kan utforska. Varje institution har sin egen unika charm och rika samlingar som kompletterar den fantastiska upplevelsen på Umeå stadsbibliotek: