Bästa Ljudboksappen

Utforska världen av ljudböcker i fickformat! Oavsett om du älskar att dyka ner i en bra berättelse eller lära dig något nytt, kommer denna guide att hjälpa dig hitta den bästa ljudboksappen.

Gör din lyssningsupplevelse så smidig och njutbar som möjligt. Välj rätt följeslagare för dina litterära äventyr.

bästa ljudboksappen
BookBeat
Vårt toppval för familjer
Njut av 800 000+ stories
50 % rabatt för studenter
Lättnavigerad app

Bästa samarbetserbjudande

Läs mer om BookBeat
Nextory
Prisvärda abonnemang
Stort utbud av barnböcker
Njut av 450 000+ stories
Användarvänlig app

Bästa samarbetserbjudande

Läs mer om Nextory
Storytel
Sveriges populäraste ljudboksapp
Njut av 1 000 000+ stories
50 % rabatt för studenter
Exklusivt: 9 kr i 1 månad

Bästa samarbetserbjudande

Läs mer om Storytel
bokus play
Lågprisalternativ
Njut av 80 000+ stories
5% rabatt hos Bokus
10% rabatt hos Akademibokhandeln

Bästa samarbetserbjudande

Läs mer om Bokus Play

Vilka är de mest populära ljudboksapparna på marknaden?

När det kommer till ljudboksappar är det säkert att säga att utbudet är stort. Men några av de mest kända och använda apparna inkluderar Storytel, Nextory, Bookbeat, Bokus Play och Biblio.

Varje app har sina egna unika funktioner och erbjudanden. Trots detta kan du inte gå fel med någon av dessa appar.

De är populära av en god anledning. Om du letar efter något mer specifikt kan du dock vilja titta på nischade alternativ för att hitta din perfekta match.

Vad skiljer dem åt?

En stor skillnad mellan dessa applikationer och andra som finns på marknaden är antalet tillgängliga böcker i deras bibliotek. Storytel har över 1 000 000 titlar, medan Audible har också över 400 000 titlar, men med mer fokus på engelska boktitlar jämfört med svenska böcker som har mer fokus från Storytel, Nextory eller Bookbeat.

Den andra stora skillnaden mellan dessa applikationer skulle vara priset för prenumerationerna. I slutändan beror valet av tjänst helt på vad du söker efter i din ljudboksapp – vill du ha flera tusen böcker att välja mellan eller föredrar du billigare priser?

Vissa appar är också bättre för specifika genrer – till exempel är Storytel känt för sina exklusiva ljudböcker av svenska klassiker och Nextory erbjuder mer inom barnböcker. Alla dessa faktorer bör övervägas innan du bestämmer dig för vilken ljudboksapp som passar dig bäst.

Varför är det viktigt att hitta den bästa ljudboksappen?

Att hitta den bästa ljudboksappen är viktigt eftersom det kommer att göra hela skillnaden i din upplevelse av att lyssna på böcker. En dålig app kan göra dig frustrerad och distraherad från själva boken, medan en bra app kommer att hjälpa dig att koppla av och njuta av berättelsen.

Tänk bara på alla de timmar du kommer att spendera med att lyssna på fantastiska historier – skulle du inte vilja ha ett verktyg som gör detta så smidigt som möjligt? En bra app ska ge dig enkel åtkomst till alla dina favoritböcker, enkel navigering och användbara funktioner.

Dessutom kan det att hitta den bästa ljudboksappen spara pengar åt dig. Vissa appar kan ha höga kostnader för prenumeration eller pris per bok, medan andra appar erbjuder mer förmånliga priser eller till och med gratis böcker.

Kort sagt är det viktigt att hitta den bästa ljudboksappen för att verkligen kunna njuta av din läsupplevelse. Så innan du laddar ner någon gammal app från App Store eller Google Play, ta en stund att tänka igenom vad som är viktigt för dig när du lyssnar på böcker.

Info om Ljudboksappar  
▶️ Antal Ljudboksappar listade hos oss: 6
📖 Antal ljudböcker?: Över 2 700 000 titlar
💰 Kan man testa utan kostnad?: Absolut! Alla erbjuder provperioder
📱 Fungerar de på iPhone?: Ja
📱 Fungerar de på Android?: Ja
🎁 Finns det provperioder?: Ja, 45 dagar gratis

Nischade ljudboksappar

För de som söker något specifikt finns det nischade app alternativ. Varför välja en nischad ljudboksapp? De mest populära ljudboksapparna har massor av innehåll, men det kan vara svårt att hitta precis det du söker. Det är där de nischade apparna kommer in i bilden.

Dessa appar erbjuder vanligtvis en mer specialiserad upplevelse. Så om du letar efter något specifikt eller om du till exempel vill lyssna på böcker på ett annat språk än engelska eller svenska kan dessa appar vara ett utmärkt alternativ.

Exempel på nischade ljudboksappar och vad de erbjuder

Här är några exempel på nischade ljudboksappar och vad de har att erbjuda:

Nextory

Nextory är en välrenommerad plattform som erbjuder en imponerande mängd ljudböcker och e-böcker. Denna tjänst, ursprungligen från Sverige, har varit en stark konkurrent på ljudboks-scenen i flera år.

Appen har en intuitiv design och erbjuder en mängd funktioner, som att anpassa uppspelningshastigheten och sömnfunktionen. En av Nextorys starkaste sidor är att de erbjuder en stor mängd barnböcker, vilket gör dem till ett utmärkt val för familjer.

Nextory erbjuder prenumerationer med olika prisklasser, beroende på antalet användare och tillgången till e-böcker och ljudböcker, vilket ger kunderna flexibiliteten att välja den plan som bäst uppfyller deras behov.

BookBeat

BookBeat är en ljudboksapp som ägs av Bonnier Books, en av de största bokpubliceringsgrupperna i Sverige. Den har snabbt blivit populär inte bara i Sverige utan också i flera andra länder, tack vare dess stora utbud och användarvänliga gränssnitt.

BookBeat erbjuder en rik och diversifierad katalog av över 800 000 ljudböcker och e-böcker, som täcker alla genrer från thrillers till romantik, facklitteratur, och barnböcker. Denna tjänst har ett särskilt starkt utbud av svenska titlar, men erbjuder också böcker på flera andra språk, inklusive engelska, finska, danska och tyska.

Appen är utformad med användbarhet i åtanke, med intuitiv navigering och en rad funktioner som gör lyssningsupplevelsen mer bekväm och anpassningsbar. Användare kan justera uppspelningshastigheten, sätta en sömntimer, och även ladda ner böcker för offline lyssning. Dessutom erbjuder BookBeat användarna möjlighet att skapa egna boklistor och följa sina favoritförfattare för att få uppdateringar om nya utgåvor.

Storytel

Storytel är en av de mest populära ljudboksapparna på marknaden idag. Ursprungligen från Sverige, har den sedan dess utökat till att vara tillgänglig i över 20 länder och stöder en mängd olika språk.

Storytel erbjuder en enorm katalog med över 1 000 000 ljudböcker och e-böcker i alla tänkbara genrer. Från fiktion till facklitteratur, biografier, barnböcker, och till och med en betydande mängd exklusiva titlar, finns det något för alla på Storytel. Dessutom inkluderar tjänsten även ett bibliotek med podcastserier, vilket är ett extra plus för de som älskar att lyssna på podcasts.

Appen själv är väl utformad och användarvänlig, med funktioner som bokmärken, sömn-timer och anpassningsbar uppspelningshastighet. En av de mer unika funktionerna i Storytel är ’Storytel Kids Mode’, vilket är en särskild sektion designad för barn, som gör det enkelt och säkert för dem att utforska och lyssna på historier.

Storytel erbjuder en prenumerationsmodell med ett månatligt pris, som ger obegränsad tillgång till hela deras bibliotek. De erbjuder också en gratis provperiod, vilket ger nya användare en chans att prova tjänsten innan de åtar sig ett fullt prenumerationspris. Med sitt breda utbud av titlar och sin robusta funktionalitet är det inte konstigt att Storytel är en favorit bland ljudboksälskare över hela världen.

Bokus Play

Bokus Play är en relativt nykomling på marknaden för ljudboksappar. Denna tjänst, som drivs av den välkända bokhandeln Bokus, ger tillgång till tusentals ljudböcker och e-böcker i en rad olika genrer.

En stark egenskap hos Bokus Play är deras skräddarsydda rekommendationer, som baseras på användarens tidigare val och preferenser. Dessutom erbjuder de en gratis provperiod, vilket gör att potentiella kunder kan prova tjänsten innan de binder sig.

Det bör noteras att även om Bokus Play erbjuder engelska titlar, är de främst inriktade på svenska böcker.

Biblio

Biblio är en unik tjänst bland ljudboksappar eftersom den är kopplad till det offentliga bibliotekssystemet. Användare med ett giltigt bibliotekskort kan ladda ner och lyssna på ljudböcker helt gratis. Det stora utbudet av titlar och den lättanvända appen gör Biblio till ett populärt val för många ljudbok lyssnare.

Även om den kanske inte har samma mängd titlar som vissa betalda tjänster, har Biblio ändå en mängd olika genrer att välja mellan, vilket gör den till en utmärkt gratis ljudboksapp.

Audible

Audible är den största ljudbokstjänsten i världen, men deras styrka ligger främst inom engelskspråkig litteratur. De har också ett stort utbud av exklusivt innehåll från kända författare och kändisar.

Min slutsats om nischade ljudboksappar

Om du letar efter något specifikt eller vill ha tillgång till litteratur på ett annat språk än engelska eller svenska kan nischade ljudboksappar vara det bästa alternativet för dig. Men om du söker det bredaste utbudet rekommenderar jag att du använder de mer populära apparna, såsom Storytel eller Audible.

Det är alltid bra att prova olika ljudboksappar för att hitta den som passar dig bäst. Lycka till med sökandet!

Vanliga frågor om ljudboksappar