Nu kan du lyssna på ljudböcker via biblioteket

Nu kan du lyssna på ljudböcker via biblioteket

Många håller fortfarande hårt i den klassiska pappersboken men den har på senare tid fått konkurrens från teknikens utveckling. Nu kan du låna och läsa bibliotekets böcker direkt i mobilen.

Se till att ha tillgång till en mobil som håller läsmåttet

När du ska läsa och låna böcker via biblioteket behöver du ha tillgång till en smartphone. Bibliotekets böcker och ljudböcker går att använda med både Iphone och Android och viktigt är också att din mobil erbjuder stöd för boknedladdningsappar som gör det möjligt för dig att läsa böcker via mobilen.

Mobiltelefoner.se kan du jämföra bland de ledande telefonmärken och abonnemangen för att hitta en mobiltelefon som gör ditt läsande möjligt. När du jämför bland flera olika mobiler är chansen större att du hittar mobil som passar just dina behov.

Njut av att läsa böcker gratis i mobilen

När du lånar och laddar ner e-böcker från biblioteket gör du det helt gratis och du behöver inte ens sätta din fot på biblioteket utan lånar direkt på ditt biblioteks webbplats så länge du har ett aktivt lånekort och konto.

Då har du hela bibliotekets utbud direkt i mobilen oavsett om du befinner dig hemma i soffan, i sommarstugan eller på solsemestern.

Biblioteken erbjuder närmare 60 000 titlar som e-böcker och har ett brett utbud, alltifrån klassiker från Selma Lagerlöf och August Strindberg till de senast utgivna titlarna.

Så läser du låneböcker i mobilen

Innan du kan ladda ner låneboken och läsa den i mobilen är det några saker du behöver tänka på.

  1. Skaffa ett konto hos ditt bibliotek om du inte redan har ett tillgängligt.
  2. Ladda ner en app för boknedladdning, för Iphone funkar appen Bluefire Reader och för Android Aldiko Book Reader.
  3. Skapa ett Adobe-ID som fungerar som kopieringsskydd och ser till att boken inte går att läsa när utlåningstiden är slut.
  4. Logga in i appen med ditt Adobe-ID.
  5. Börja låna böcker genom att logga in på bibliotekets webbplats och sök efter de böcker du vill läsa.

Tänk på att inställningarna är något du bara behöver göra första gången du lånar en bok.

Läs vidare