Västerås stadsbibliotek

Västerås stadsbibliotek

Västerås stadsbibliotek är en kulturell institution och en central mötesplats för läsning, lärande och kreativitet. Biblioteket är beläget i en historisk byggnad vid Stora gatan och spelar en viktig roll i att främja tillgång till kunskap och kulturellt utbyte för besökare i alla åldrar.

Hitta den bästa appen för att lyssna på ljudböcker i just nu

Nextory
Prisvärda abonnemang
Stort utbud av barnböcker
Njut av 450 000+ stories
Erbjudande: 45 dagar fram till 2024-07-14

Bästa samarbetserbjudande

Storytel
Sveriges populäraste ljudboksapp
Njut av 1 000 000+ stories
50 % rabatt för studenter
Erbjudande: 50% rabatt i 1 månader

Bästa samarbetserbjudande

BookBeat
Vårt toppval för familjer
Njut av 1 000 000+ stories
50 % rabatt för studenter
Lättnavigerad app

Bästa samarbetserbjudande

bokus play
Lågprisalternativ
Njut av 100 000+ stories
5% rabatt hos Bokus
10% rabatt hos Akademibokhandeln

Bästa samarbetserbjudande

Västerås stadsbibliotek är stolt över sin omfattande samling av böcker, tidskrifter, ljudböcker, filmer och musik. Här finns något för alla intressen och smaker, och bibliotekets samlingar sträcker sig över olika ämnen och genrer. Dessutom erbjuder biblioteket en rad digitala resurser och tjänster, inklusive e-böcker och databaser, vilket ger besökarna möjlighet att utforska och upptäcka material online.

Biblioteket är känt för sina engagerande evenemang och program som lockar besökare från hela Västerås. Författarbesök, bokcirklar, föreläsningar och kreativa workshops är bara några exempel på de aktiviteter som erbjuds. Dessa evenemang ger möjlighet till att möta författare, delta i diskussioner och workshops samt utforska olika aspekter av kultur och litteratur.

Besökarna kan njuta av en fridfull läsmiljö på biblioteket. Det finns bekväma läsplatser där man kan slå sig ner med en bok och koppla av i en lugn atmosfär. Biblioteket strävar efter att vara en plats där människor kan komma för att fördjupa sig i läsning, studier och reflektion.

Västerås stadsbibliotek har ett engagerat team av medarbetare som är tillgängliga för att ge råd, stöd och rekommendationer till besökarna. De är experter på bibliotekets resurser och hjälper gärna till med att hitta rätt material och svara på frågor. Personalen arbetar också aktivt med att främja läsning och lärande genom att erbjuda olika program och aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna.

Västerås stadsbibliotek är en viktig del av Västerås kulturliv och spelar en betydande roll i att främja läsning, lärande och kulturellt utbyte. Biblioteket är en plats där människor kan komma samman, utforska nya idéer och intressen, och njuta av kulturella och intellektuella upplevelser. Som en central mötesplats för kunskap och kreativitet strävar Västerås stadsbibliotek efter att vara en inspirerande och välkomnande plats för alla besökare att utforska och uppleva världen av litteratur och kultur.

Kontakta Västerås stadsbibliotek

För att komma i kontakt med Västerås stadsbibliotek, använd tillgängliga kontaktvägar. Personalen där är redo att assistera med allt som rör bibliotekets tjänster och resurser.

Besöksadress:

Biskopsgatan 2, 722 16 Västerås

E-postadress:

stadsbibliotek@vasteras.se

Telefonnummer:

021-39 46 01

Västerås stadsbibliotek öppettider 2024

Västerås stadsbibliotek har generösa öppettider för att tillgodose olika besökares behov. Här är de vanliga öppettiderna:

  • Måndag-onsdag: 10:00-19:00
  • Torsdag: 10:00-18:00
  • Fredag: 10:00-18:00
  • Lördag: 10:00-14:00
  • Söndag: 10:00-14:00

Observera att dessa är bibliotekets generella öppettider och kan komma att ändras. Det är därför rekommenderat att dubbelkolla de aktuella öppettiderna på bibliotekets hemsida innan ditt besök.

Andra populära Bibliotek i Östra Götaland och Södermanland

Här är några andra populära bibliotek i Östra Götaland och Södermanland som du kan utforska. Varje institution har sin egen unika charm och rika samlingar som kompletterar den fantastiska upplevelsen på Västerås stadsbibliotek: