Linköpings stadsbibliotek

Linköpings stadsbibliotek

Linköpings stadsbibliotek är en dynamisk och livlig plats för kunskap, lärande och kultur. Biblioteket är strategiskt beläget vid Storgatan och är känd för sin moderna arkitektur och inspirerande atmosfär som lockar besökare i alla åldrar.

Hitta den bästa appen för att lyssna på ljudböcker i just nu

Nextory
Prisvärda abonnemang
Stort utbud av barnböcker
Njut av 450 000+ stories
Erbjudande: 45 dagar fram till 2024-05-24

Bästa samarbetserbjudande

Storytel
Sveriges populäraste ljudboksapp
Njut av 1 000 000+ stories
50 % rabatt för studenter
Erbjudande: 50% rabatt i 1 månader

Bästa samarbetserbjudande

BookBeat
Vårt toppval för familjer
Njut av 900 000+ stories
50 % rabatt för studenter
Lättnavigerad app

Bästa samarbetserbjudande

bokus play
Lågprisalternativ
Njut av 100 000+ stories
5% rabatt hos Bokus
10% rabatt hos Akademibokhandeln

Bästa samarbetserbjudande

På Linköpings stadsbibliotek finns ett brett utbud av böcker, tidskrifter, ljudböcker och filmer som är noga utvalda för att tillgodose behoven och intressena hos olika besökare. Oavsett om man är intresserad av skönlitteratur, facklitteratur, barnböcker eller populära titlar, finns det något för alla. Dessutom erbjuder biblioteket digitala resurser och tjänster, vilket ger möjlighet till tillgång till e-böcker, e-tidskrifter och andra digitala medier.

Förutom sin breda samling arrangerar Linköpings stadsbibliotek också en rad spännande evenemang och aktiviteter. Besökare kan delta i föreläsningar, bokcirklar, författarbesök och workshops som täcker olika ämnen och intressen. Dessa evenemang syftar till att främja kunskap, kreativitet och kulturellt utbyte inom Linköpings gemenskap.

Bibliotekets utrymmen är utformade för att främja studier, läsning och kreativitet. Besökare kan njuta av bekväma läsplatser, studierum och arbetsområden där de kan fördjupa sig i sin läsning eller studier. Det finns också utrymmen där man kan arbeta och koppla av i en lugn och rofylld miljö. Biblioteket strävar efter att vara en plats där människor kan upptäcka, utforska och fördjupa sina kunskaper och intressen.

Linköpings stadsbibliotek har också ett engagerat team av medarbetare som alltid finns tillgängliga för att ge råd, stöd och rekommendationer till besökarna. De är experter på bibliotekets resurser och kan hjälpa besökare att navigera och dra nytta av bibliotekets mångsidiga utbud. Personalen är också engagerad i att främja läsning och lärande och skapar en välkomnande och inkluderande miljö för alla besökare.

Linköpings stadsbibliotek spelar en viktig roll som en central kunskaps- och kulturinstitution i Linköping. Det är en plats där människor kan mötas, inspireras och utvecklas genom tillgång till resurser, evenemang och expertis. Som en viktig del av stadens kulturella landskap är Linköpings stadsbibliotek dedikerat till att främja lärande, läsning och kulturellt deltagande i Linköpings samhälle.

Kontakta Linköpings stadsbibliotek

För att komma i kontakt med Linköpings stadsbibliotek, använd tillgängliga kontaktvägar. Personalen där är redo att assistera med allt som rör bibliotekets tjänster och resurser.

Besöksadress:

Östgötagatan 5, 582 32 Linköping

E-postadress:

Kontaktformulär

Telefonnummer:

013-20 66 01

Linköpings stadsbibliotek öppettider 2024

Linköpings stadsbibliotek har generösa öppettider för att tillgodose olika besökares behov. Här är de vanliga öppettiderna:

  • Måndag: 13:00-20:00
  • Tisdag-onsdag: 10:00-19:00
  • Torsdag: 13:00-20:00
  • Fredag: 10:00-18:00
  • Lördag: 10:00-16:00
  • Söndag: 12:00-16:00

Observera att dessa är bibliotekets generella öppettider och kan komma att ändras. Det är därför rekommenderat att dubbelkolla de aktuella öppettiderna på bibliotekets hemsida innan ditt besök.

Andra populära Bibliotek i Östra Götaland och Södermanland

Här är några andra populära bibliotek i Östra Götaland och Södermanland som du kan utforska. Varje institution har sin egen unika charm och rika samlingar som kompletterar den fantastiska upplevelsen på Linköpings stadsbibliotek: