Eskilstuna stadsbibliotek

Eskilstuna stadsbibliotek

Eskilstuna stadsbibliotek är en historisk och central kulturell mötesplats och kunskapsresurs för invånarna i Eskilstuna och de omkringliggande områdena. Med anor från 1800-talet har biblioteket spelat en viktig roll i att främja läsning, läskunnighet och kulturellt utbyte i samhället.

Hitta den bästa appen för att lyssna på ljudböcker i just nu

Nextory
Prisvärda abonnemang
Stort utbud av barnböcker
Njut av 450 000+ stories
Erbjudande: 45 dagar fram till 2024-04-19

Bästa samarbetserbjudande

Eskilstuna stadsbibliotek erbjuder en imponerande samling av böcker, tidskrifter, ljudböcker, filmer och musik som täcker en mängd ämnen och intressen. Besökarna har också tillgång till digitala resurser och tjänster, såsom e-böcker och e-tidskrifter, vilket breddar bibliotekets tillgänglighet och gör kunskap och kultur lättillgängliga för alla.

Biblioteket har etablerat sig som en plats för inspirerande evenemang, författarbesök, bokcirklar och kreativa workshops. Dessa aktiviteter ger besökarna möjlighet att engagera sig i kultur, lärande och samhällsdebatter. Genom att erbjuda en varierad programverksamhet skapar biblioteket en dynamisk och stimulerande miljö där kunskap och idéer kan utbytas och diskuteras.

Besökarna på Eskilstuna stadsbibliotek kan njuta av en trivsam läsmiljö med bekväma läsplatser, studierum och datorer. Oavsett om man söker en plats för fördjupad studie eller bara vill koppla av med en bra bok, finns det en atmosfär av lugn och koncentration som uppmuntrar till lärande och reflektion.

Biblioteket strävar efter att främja läsning och läskunnighet genom att erbjuda en inkluderande och engagerande läsmiljö för alla. Genom att erbjuda stöd och rådgivning hjälper den kunniga bibliotekspersonalen besökarna att navigera genom bibliotekets resurser och hitta de material som passar deras intressen och behov.

Eskilstuna stadsbibliotek är en viktig del av stadens kulturella identitet och en plats där människor kan mötas, lära sig och inspireras. Genom att sträva efter att vara en kunskapsresurs för samhället och främja läsning och läskunnighet spelar biblioteket en aktiv roll i att skapa en rikare och mer upplyst framtid för Eskilstuna och dess invånare.

Kontakta Eskilstuna stadsbibliotek

För att komma i kontakt med Eskilstuna stadsbibliotek, använd tillgängliga kontaktvägar. Personalen där är redo att assistera med allt som rör bibliotekets tjänster och resurser.

Besöksadress:

Kriebsensgatan 4, 632 18 Eskilstuna

E-postadress:

stadsbiblioteket@eskilstuna.se

Telefonnummer:

016-710 51 10

Eskilstuna stadsbibliotek öppettider 2024

Eskilstuna stadsbibliotek har generösa öppettider för att tillgodose olika besökares behov. Här är de vanliga öppettiderna:

  • Måndag-torsdag: 10:00-19:00
  • Fredag: 10:00-18:00
  • Lördag: 11:00-15:00
  • Söndag: Stängt

Observera att dessa är bibliotekets generella öppettider och kan komma att ändras. Det är därför rekommenderat att dubbelkolla de aktuella öppettiderna på bibliotekets hemsida innan ditt besök.

Andra populära Bibliotek i Östra Götaland och Södermanland

Här är några andra populära bibliotek i Östra Götaland och Södermanland som du kan utforska. Varje institution har sin egen unika charm och rika samlingar som kompletterar den fantastiska upplevelsen på Eskilstuna stadsbibliotek: