Lund stadsbibliotek

Lund stadsbibliotek

Lund stadsbibliotek är beläget i hjärtat av Lund och är en viktig plats för lärande, kunskap och kultur. Biblioteket är en modern och inbjudande institution som spelar en central roll i att främja läsning och tillhandahålla tillgång till olika resurser för invånarna i Lund.

Hitta den bästa appen för att lyssna på ljudböcker i just nu

Nextory
Prisvärda abonnemang
Stort utbud av barnböcker
Njut av 450 000+ stories
Erbjudande: 45 dagar fram till 2024-04-19

Bästa samarbetserbjudande

Med sin omfattande samling av böcker, tidskrifter, ljudböcker och filmer erbjuder Lund stadsbibliotek en mångsidig samling som täcker ett brett spektrum av ämnen och intressen. Besökare har tillgång till allt från skönlitteratur och facklitteratur till forskningsmaterial och populära titlar. Biblioteket strävar efter att vara en plats där människor i alla åldrar kan hitta inspiration, kunskap och underhållning.

Stadsbiblioteket i Lund är känt för sin moderna och välorganiserade miljö. Besökare kan njuta av bekväma läsplatser, studierum och arbetsområden där de kan fördjupa sig i sin läsning eller studier. Biblioteket har skapat en trivsam atmosfär som uppmuntrar till koncentration och avkoppling samtidigt som det erbjuder en dynamisk plats för interaktion och lärande.

Utöver sina omfattande samlingar och fysiska resurser är Lund stadsbibliotek också känt för sina engagerande evenemang och aktiviteter. Besökare kan ta del av författarbesök, bokcirklar, föreläsningar och workshops som anordnas regelbundet. Dessa evenemang ger möjlighet till djupare förståelse, diskussion och kulturellt utbyte.

Personalen på stadsbiblioteket i Lund är dedikerad och kunnig, och de strävar efter att erbjuda en högkvalitativ service till besökarna. De finns alltid tillgängliga för att ge vägledning, rekommendationer och hjälp med att hitta rätt resurser och information. De uppmuntrar till läsning och livslångt lärande och arbetar för att skapa en inkluderande och stödjande miljö för alla besökare.

Lund stadsbibliotek spelar en avgörande roll i att främja läsning, lärande och kulturellt utbyte i Lund. Det är en plats där människor kan utforska, upptäcka och expandera sina kunskaper och intellektuella horisonter. Som en viktig kulturell institution i staden är Lund stadsbibliotek en resurs som berikar samhället och stöder människans behov av kunskap och kreativitet.

Kontakta Lund stadsbibliotek

För att komma i kontakt med Lund stadsbibliotek, använd tillgängliga kontaktvägar. Personalen där är redo att assistera med allt som rör bibliotekets tjänster och resurser.

Besöksadress:

GataS:t Petri Kyrkogata 6, 222 21 Lund

E-postadress:

folkbiblioteken@lund.se

Telefonnummer:

046-359 59 90

Lund stadsbibliotek öppettider 2024

Lund stadsbibliotek har generösa öppettider för att tillgodose olika besökares behov. Här är de vanliga öppettiderna:

  • Måndag-torsdag: 09:00-19:00
  • Fredag: 09:00-18:00
  • Lördag: 11:00-15:00
  • Söndag: Stängt

Observera att dessa är bibliotekets generella öppettider och kan komma att ändras. Det är därför rekommenderat att dubbelkolla de aktuella öppettiderna på bibliotekets hemsida innan ditt besök.

Andra populära Bibliotek i Skåne och närheten

Här är några andra populära bibliotek i Skåne och närområdet som du kan utforska. Varje institution har sin egen unika charm och rika samlingar som kompletterar den fantastiska upplevelsen på Lund stadsbibliotek: