Kristianstads stadsbibliotek

Kristianstads stadsbibliotek

Kristianstads stadsbibliotek är en historisk och central kulturell mötesplats och kunskapsresurs för invånarna i Kristianstad och dess omgivningar. Med anor från tidigt 1800-tal har biblioteket en rik och mångsidig samling av böcker, tidskrifter, ljudböcker, filmer och musik för att tillgodose alla åldrar och intressen. Genom att bevara och utöka sin samling av tryckta verk och anpassa sig till den digitala tidsåldern erbjuder stadsbiblioteket även en mängd digitala resurser och tjänster, inklusive e-böcker och e-tidskrifter, som gör kunskap och underhållning tillgängliga för en bred publik.

Adlibris
Vårt toppval för Bokhandel
Alltid låga priser
Smidiga leveranser
Fri frakt över 299 kr

Bästa samarbetserbjudande

Kristianstads stadsbibliotek är känt för sin dynamiska och inspirerande programverksamhet. Det är en plats där invånarna kan delta i och dra nytta av spännande evenemang, författarbesök, bokcirklar och kreativa workshops. Dessa aktiviteter ger möjligheter till lärande, intellektuell tillväxt och kulturellt utbyte. Besökarna kan delta i författarsamtal, diskutera och analysera litteratur och utveckla sina kreativa färdigheter genom praktiska workshops och kurser.

Kristianstads stadsbibliotek erbjuder en trivsam och välkomnande läsmiljö. Besökarna kan njuta av bekväma läsplatser, studierum och datorer som är tillgängliga för att underlätta studier, forskning och personlig utveckling. Oavsett om det handlar om att fördjupa sig i ämnen av intresse, förbereda sig för en tentamen eller bara koppla av med en bra bok, finns det en plats för varje behov.

För att främja läsning, läskunnighet och kulturellt utbyte strävar Kristianstads stadsbibliotek efter att vara en källa till kunskap, inspiration och möjligheter för samhället. Bakom den omfattande och engagerande verksamheten finns en kunnig och hjälpsam personal. Bibliotekspersonalen är alltid tillgänglig för att ge råd, vägledning och hjälp med läsning, informationsbehov och bibliotekets resurser.

Kristianstads stadsbibliotek har genom åren blivit en viktig institution för invånarna i Kristianstad och närliggande områden. Det är en plats där kunskap, kultur och gemenskap sammanstrålar och där invånarna kan utforska, lära sig och växa. Med sitt historiska arv och sitt engagemang för att främja läsning och kulturellt utbyte spelar Kristianstads stadsbibliotek en avgörande roll som kunskapsresurs och kulturell knutpunkt i samhället.

Kontakta Kristianstads stadsbibliotek

För att komma i kontakt med Kristianstads stadsbibliotek, använd tillgängliga kontaktvägar. Personalen där är redo att assistera med allt som rör bibliotekets tjänster och resurser.

Besöksadress:

Föreningsgatan 4, 290 32 Kristianstad

E-postadress:

biblioteket@kristianstad.se

Telefonnummer:

044-13 67 10

Kristianstads stadsbibliotek öppettider 2023

Kristianstads stadsbibliotek har generösa öppettider för att tillgodose olika besökares behov. Här är de vanliga öppettiderna:

  • Måndag-onsdag: 10:00-19:00
  • Torsdag: 10:00-16:00
  • Fredag: 10:00-16:00
  • Lördag: 11:00-15:00
  • Söndag: Stängt

Observera att dessa är bibliotekets generella öppettider och kan komma att ändras. Det är därför rekommenderat att dubbelkolla de aktuella öppettiderna på bibliotekets hemsida innan ditt besök.

Andra populära Bibliotek i Skåne och närheten

Här är några andra populära bibliotek i Skåne och närområdet som du kan utforska. Varje institution har sin egen unika charm och rika samlingar som kompletterar den fantastiska upplevelsen på Kristianstads stadsbibliotek:

Rulla till toppen