Kristianstads stadsbibliotek

Kristianstads stadsbibliotek

Kristianstads stadsbibliotek är en historisk och central kulturell mötesplats och kunskapsresurs för invånarna i Kristianstad och dess omgivningar. Med anor från tidigt 1800-tal har biblioteket en rik och mångsidig samling av böcker, tidskrifter, ljudböcker, filmer och musik för att tillgodose alla åldrar och intressen. Genom att bevara och utöka sin samling av tryckta verk och anpassa sig till den digitala tidsåldern erbjuder stadsbiblioteket även en mängd digitala resurser och tjänster, inklusive e-böcker och e-tidskrifter, som gör kunskap och underhållning tillgängliga för en bred publik.

Hitta den bästa appen för att lyssna på ljudböcker i just nu

Nextory
Prisvärda abonnemang
Stort utbud av barnböcker
Njut av 450 000+ stories
Erbjudande: 45 dagar fram till 2024-07-14

Bästa samarbetserbjudande

Storytel
Sveriges populäraste ljudboksapp
Njut av 1 000 000+ stories
50 % rabatt för studenter
Erbjudande: 50% rabatt i 1 månader

Bästa samarbetserbjudande

BookBeat
Vårt toppval för familjer
Njut av 1 000 000+ stories
50 % rabatt för studenter
Lättnavigerad app

Bästa samarbetserbjudande

bokus play
Lågprisalternativ
Njut av 100 000+ stories
5% rabatt hos Bokus
10% rabatt hos Akademibokhandeln

Bästa samarbetserbjudande

Kristianstads stadsbibliotek är känt för sin dynamiska och inspirerande programverksamhet. Det är en plats där invånarna kan delta i och dra nytta av spännande evenemang, författarbesök, bokcirklar och kreativa workshops. Dessa aktiviteter ger möjligheter till lärande, intellektuell tillväxt och kulturellt utbyte. Besökarna kan delta i författarsamtal, diskutera och analysera litteratur och utveckla sina kreativa färdigheter genom praktiska workshops och kurser.

Kristianstads stadsbibliotek erbjuder en trivsam och välkomnande läsmiljö. Besökarna kan njuta av bekväma läsplatser, studierum och datorer som är tillgängliga för att underlätta studier, forskning och personlig utveckling. Oavsett om det handlar om att fördjupa sig i ämnen av intresse, förbereda sig för en tentamen eller bara koppla av med en bra bok, finns det en plats för varje behov.

För att främja läsning, läskunnighet och kulturellt utbyte strävar Kristianstads stadsbibliotek efter att vara en källa till kunskap, inspiration och möjligheter för samhället. Bakom den omfattande och engagerande verksamheten finns en kunnig och hjälpsam personal. Bibliotekspersonalen är alltid tillgänglig för att ge råd, vägledning och hjälp med läsning, informationsbehov och bibliotekets resurser.

Kristianstads stadsbibliotek har genom åren blivit en viktig institution för invånarna i Kristianstad och närliggande områden. Det är en plats där kunskap, kultur och gemenskap sammanstrålar och där invånarna kan utforska, lära sig och växa. Med sitt historiska arv och sitt engagemang för att främja läsning och kulturellt utbyte spelar Kristianstads stadsbibliotek en avgörande roll som kunskapsresurs och kulturell knutpunkt i samhället.

Kontakta Kristianstads stadsbibliotek

För att komma i kontakt med Kristianstads stadsbibliotek, använd tillgängliga kontaktvägar. Personalen där är redo att assistera med allt som rör bibliotekets tjänster och resurser.

Besöksadress:

Föreningsgatan 4, 290 32 Kristianstad

E-postadress:

biblioteket@kristianstad.se

Telefonnummer:

044-13 67 10

Kristianstads stadsbibliotek öppettider 2024

Kristianstads stadsbibliotek har generösa öppettider för att tillgodose olika besökares behov. Här är de vanliga öppettiderna:

  • Måndag-onsdag: 10:00-19:00
  • Torsdag: 10:00-16:00
  • Fredag: 10:00-16:00
  • Lördag: 11:00-15:00
  • Söndag: Stängt

Observera att dessa är bibliotekets generella öppettider och kan komma att ändras. Det är därför rekommenderat att dubbelkolla de aktuella öppettiderna på bibliotekets hemsida innan ditt besök.

Andra populära Bibliotek i Skåne och närheten

Här är några andra populära bibliotek i Skåne och närområdet som du kan utforska. Varje institution har sin egen unika charm och rika samlingar som kompletterar den fantastiska upplevelsen på Kristianstads stadsbibliotek: