Växjö stadsbibliotek

Växjö stadsbibliotek

Växjö stadsbibliotek, en historisk och kulturell mötesplats, erbjuder en rik samling av fysiska och digitala resurser, inklusive böcker, tidskrifter, ljudböcker, filmer och musik för invånarna i Växjö. Detta anrika bibliotek, grundat på 1800-talet, har fortsatt att utvecklas för att möta samhällets föränderliga behov och har spelat en central roll i stadens kulturella landskap.

Hitta den bästa appen för att lyssna på ljudböcker i just nu

Nextory
Prisvärda abonnemang
Stort utbud av barnböcker
Njut av 450 000+ stories
Erbjudande: 30 dagar fram till 2024-02-24

Bästa samarbetserbjudande

Biblioteket är också känt för sina engagerande evenemang och aktiviteter, som författarbesök, bokcirklar och workshops, vilka bidrar till att inspirera och engagera besökarna, främja litteratur och konstnärligt skapande samt skapa en dynamisk plattform för kulturellt utbyte.

Stadsbiblioteket strävar efter att erbjuda en inbjudande läsmiljö med bekväma läsplatser, studierum och andra faciliteter. Oavsett om besökarna söker en plats för djupläsning, studier eller forskning, finns det resurser tillgängliga för att möta deras behov. Dess engagerade personal är alltid tillgänglig för att ge råd och hjälpa till med informations- och materialval.

Med en stolt historisk arv, strävar Växjö stadsbibliotek efter att främja läsning, kunskap och kulturellt engagemang, vilket gör det till en viktig institution för invånarna i Växjö. Genom sin rika samling, dynamiska evenemang och stödjande personal, fortsätter biblioteket att vara en betydande del av stadens kulturliv.

Kontakta Växjö stadsbibliotek

För att komma i kontakt med Växjö stadsbibliotek, använd tillgängliga kontaktvägar. Personalen där är redo att assistera med allt som rör bibliotekets tjänster och resurser.

Besöksadress:

Västra Esplanaden 7, 351 12 Växjö

E-postadress:

stadsbiblioteket@vaxjo.se

Telefonnummer:

0470-414 44

Växjö stadsbibliotek öppettider 2024

Växjö stadsbibliotek har generösa öppettider för att tillgodose olika besökares behov. Här är de vanliga öppettiderna:

  • Måndag-torsdag: 08:00-19:00
  • Fredag: 08:00-18:00
  • Lördag: 10:00-15:00
  • Söndag: Stängt

Observera att dessa är bibliotekets generella öppettider och kan komma att ändras. Det är därför rekommenderat att dubbelkolla de aktuella öppettiderna på bibliotekets hemsida innan ditt besök.

Andra populära Bibliotek i Småland och Öland

Här är några andra populära bibliotek i Småland och Öland som du kan utforska. Varje institution har sin egen unika charm och rika samlingar som kompletterar den fantastiska upplevelsen på Växjö stadsbibliotek: