Jönköpings stadsbibliotek

Jönköpings stadsbibliotek

Jönköpings stadsbibliotek är en viktig kulturell och kunskapsmässig institution som sedan grundandet år 1969 har varit en samlingspunkt för läsning, lärande och kulturellt utbyte. Dess rika samling av böcker, tidskrifter, ljudböcker, filmer och musik erbjuder en värld av kunskap och underhållning till alla invånare i Jönköping och omgivning.

Hitta den bästa appen för att lyssna på ljudböcker i just nu

Nextory
Prisvärda abonnemang
Stort utbud av barnböcker
Njut av 450 000+ stories
Erbjudande: 45 dagar fram till 2024-07-13

Bästa samarbetserbjudande

Storytel
Sveriges populäraste ljudboksapp
Njut av 1 000 000+ stories
50 % rabatt för studenter
Erbjudande: 50% rabatt i 1 månader

Bästa samarbetserbjudande

BookBeat
Vårt toppval för familjer
Njut av 1 000 000+ stories
50 % rabatt för studenter
Lättnavigerad app

Bästa samarbetserbjudande

bokus play
Lågprisalternativ
Njut av 100 000+ stories
5% rabatt hos Bokus
10% rabatt hos Akademibokhandeln

Bästa samarbetserbjudande

Förutom att vara en plats för utlåning av material, fungerar biblioteket även som en aktiv kulturell arena, med ett frekvent schema av evenemang, författarbesök, bokcirklar och workshops. Syftet med dessa evenemang är att inspirera och engagera besökare, främja läsglädje, vidga perspektiv och skapa en gemenskap av kunskapsälskare.

Besökarna kan njuta av en inbjudande och trivsam läsmiljö i biblioteket, med bekväma läsplatser, studierum och tillgång till moderna digitala resurser och datorer. Denna atmosfär, i kombination med den rika samlingen, gör biblioteket till en idealisk plats för att fördjupa sig i böcker, studier och forskning.

Bibliotekets personal är dedikerad, kunnig och ständigt tillgänglig för att ge råd och hjälp till besökarna, vilket gör upplevelsen av att besöka biblioteket positiv och givande. Genom att stödja läsning och kunskapsinhämtning spelar personalen en avgörande roll i att främja bibliotekets uppdrag.

Jönköpings stadsbibliotek, med sin rika historia och sitt engagemang för framtiden, fortsätter att vara en central del av Jönköpings kulturella landskap. Genom att främja läsning, bildning och kulturellt engagemang bidrar biblioteket till att forma samhället och uppmuntrar till livslångt lärande och personlig tillväxt.

Kontakta Jönköpings stadsbibliotek

För att komma i kontakt med Jönköpings stadsbibliotek, använd tillgängliga kontaktvägar. Personalen där är redo att assistera med allt som rör bibliotekets tjänster och resurser.

Besöksadress:

Dag Hammarskjölds plats 1, 551 11 Jönköping

E-postadress:

stadsbiblioteket@jonkoping.se

Telefonnummer:

036-10 55 75

Jönköpings stadsbibliotek öppettider 2024

Jönköpings stadsbibliotek har generösa öppettider för att tillgodose olika besökares behov. Här är de vanliga öppettiderna:

  • Måndag-fredag: 10:00-19:00
  • Lördag: 11:00-15:00
  • Söndag: Stängt

Observera att dessa är bibliotekets generella öppettider och kan komma att ändras. Det är därför rekommenderat att dubbelkolla de aktuella öppettiderna på bibliotekets hemsida innan ditt besök.

Andra populära Bibliotek i Småland och Öland

Här är några andra populära bibliotek i Småland och Öland som du kan utforska. Varje institution har sin egen unika charm och rika samlingar som kompletterar den fantastiska upplevelsen på Jönköpings stadsbibliotek: