Vänersborgs stadsbibliotek

Vänersborgs stadsbibliotek

Vänersborgs stadsbibliotek är en historisk institution med rötter som sträcker sig tillbaka till stadens tidiga år. Sedan dess har det utvecklats till att bli en central kulturell mötesplats och kunskapsresurs för invånarna i Vänersborg och närliggande områden.

Hitta den bästa appen för att lyssna på ljudböcker i just nu

Nextory
Prisvärda abonnemang
Stort utbud av barnböcker
Njut av 450 000+ stories
Erbjudande: 30 dagar fram till 2024-02-24

Bästa samarbetserbjudande

Bibliotekets omfattande samling av böcker, tidskrifter, ljudböcker, filmer och musik är en skattkista av kunskap och underhållning som omfamnar alla åldrar och intressen. Här finns också digitala resurser och tjänster som e-böcker och e-tidskrifter, vilket ger besökarna en modern och smidig tillgång till kunskap.

Vänersborgs stadsbibliotek har gjort sig känt för sina engagerande evenemang, författarbesök, bokcirklar och kreativa workshops. Genom att erbjuda dessa aktiviteter skapas en atmosfär av samhörighet och kreativitet där människor kan dela idéer, utforska nya perspektiv och utveckla sin kreativa potential.

Besökarna kan avnjuta en trevlig och inspirerande läsmiljö på biblioteket, med bekväma läsplatser, studierum och moderna datorer. Det är en plats där människor kan koppla av, utforska och fördjupa sig i sitt lärande och läsning.

Vänersborgs stadsbibliotek strävar efter att främja läsning, läskunnighet och kulturellt utbyte i samhället. Genom att erbjuda en plattform för kunskap och kreativitet spelar biblioteket en viktig roll i att berika invånarnas liv och främja en livslång läslust.

Bibliotekets dedikerade personal är alltid tillgänglig för att ge stöd, vägledning och rekommendationer till besökarna. Deras kunskap och engagemang skapar en atmosfär av välkomnande och service, där varje besökare får individuell uppmärksamhet och hjälp efter sina behov.

Välkommen till Vänersborgs stadsbibliotek, en plats där historien och nutiden möts och där kunskap och kultur väntar på att upptäckas. Ge dig själv möjligheten att fördjupa dig i böcker, utforska nya ämnen och uppleva en rikedom av kulturella evenemang och möten.

Kontakta Vänersborgs stadsbibliotek

För att komma i kontakt med Vänersborgs stadsbibliotek, använd tillgängliga kontaktvägar. Personalen där är redo att assistera med allt som rör bibliotekets tjänster och resurser.

Besöksadress:

Sundsgatan 6, 462 33 Vänersborg

E-postadress:

vanersborgsbibliotek@vanersborg.se

Telefonnummer:

0521-72 14 11

Vänersborgs stadsbibliotek öppettider 2024

Vänersborgs stadsbibliotek har generösa öppettider för att tillgodose olika besökares behov. Här är de vanliga öppettiderna:

  • Måndag: 09:00-18:00
  • Tisdag: 09:00-18:00
  • Onsdag: 11:00-18:00
  • Torsdag: 09:00-18:00
  • Fredag: 09:00-18:00
  • Lördag: 10:00-14:00
  • Söndag: Stängt

Observera att dessa är bibliotekets generella öppettider och kan komma att ändras. Det är därför rekommenderat att dubbelkolla de aktuella öppettiderna på bibliotekets hemsida innan ditt besök.

Andra populära Bibliotek i Västra Götaland och närheten

Här är några andra populära bibliotek i Västra Götaland och närheten som du kan utforska. Varje institution har sin egen unika charm och rika samlingar som kompletterar den fantastiska upplevelsen på Vänersborgs stadsbibliotek: