Uppsala stadsbibliotek

Uppsala stadsbibliotek

Uppsala stadsbibliotek har en framstående roll som en central kulturell mötesplats och kunskapsresurs för invånarna i Uppsala och närliggande områden. Med sin anrika historia och anpassning till moderna behov erbjuder biblioteket en oöverträffad samling av böcker, tidskrifter, ljudböcker, filmer och musik för att tillfredsställa alla åldrar och intressen.

Hitta den bästa appen för att lyssna på ljudböcker i just nu

Nextory
Prisvärda abonnemang
Stort utbud av barnböcker
Njut av 450 000+ stories
Erbjudande: 45 dagar fram till 2024-05-24

Bästa samarbetserbjudande

Storytel
Sveriges populäraste ljudboksapp
Njut av 1 000 000+ stories
50 % rabatt för studenter
Erbjudande: 50% rabatt i 1 månader

Bästa samarbetserbjudande

BookBeat
Vårt toppval för familjer
Njut av 900 000+ stories
50 % rabatt för studenter
Lättnavigerad app

Bästa samarbetserbjudande

bokus play
Lågprisalternativ
Njut av 100 000+ stories
5% rabatt hos Bokus
10% rabatt hos Akademibokhandeln

Bästa samarbetserbjudande

Biblioteket är väl förberett för den digitala tidsåldern och ger tillgång till en rad digitala resurser och tjänster, inklusive e-böcker och e-tidskrifter. Detta säkerställer att besökarna kan njuta av en mångsidig och anpassad läsupplevelse.

Uppsala stadsbibliotek är känt för att arrangera spännande evenemang, inklusive författarbesök, bokcirklar och kreativa workshops. Dessa engagerande aktiviteter ger möjligheter till interaktion, utbyte av idéer och berikande erfarenheter för besökarna.

Den trivsamma och inspirerande läsmiljön på biblioteket erbjuder bekväma läsplatser, studierum och moderna datorer. Det är en plats där besökarna kan fördjupa sig i kunskap, utforska nya världar och låta sin kreativitet flöda.

Uppsala stadsbibliotek strävar efter att främja läsning, läskunnighet och kulturellt utbyte i samhället. Genom att erbjuda en rik samling av resurser och aktiva program främjar biblioteket livslångt lärande och berikar invånarnas intellektuella och kulturella upplevelser.

Bibliotekets vänliga och kunniga personal är alltid tillgänglig för att ge stöd, rådgivning och hjälp till besökarna. De är experter inom sina områden och strävar efter att uppfylla besökarnas behov och intressen på bästa möjliga sätt.

Välkommen till Uppsala stadsbibliotek, en plats där kultur och kunskap möts i en inspirerande atmosfär. Utforska, upptäcka och fördjupa dig i en värld av möjligheter och lärande som bara ett bibliotek kan erbjuda.

Kontakta Uppsala stadsbibliotek

För att komma i kontakt med Uppsala stadsbibliotek, använd tillgängliga kontaktvägar. Personalen där är redo att assistera med allt som rör bibliotekets tjänster och resurser.

Besöksadress:

Svartbäcksgatan 17, 753 75 Uppsala

E-postadress:

Kundtjanst@bibliotekuppsala.se

Telefonnummer:

018-7271700

Uppsala stadsbibliotek öppettider 2024

Uppsala stadsbibliotek har generösa öppettider för att tillgodose olika besökares behov. Här är de vanliga öppettiderna:

  • Måndag-fredag: 09:00-20:00
  • Lördag: 11:00-16:00
  • Söndag: Stängt

Observera att dessa är bibliotekets generella öppettider och kan komma att ändras. Det är därför rekommenderat att dubbelkolla de aktuella öppettiderna på bibliotekets hemsida innan ditt besök.

Andra populära Bibliotek i Stockholm och närheten

Här är några andra populära bibliotek i Stockholm och närområdet som du kan utforska. Varje institution har sin egen unika charm och rika samlingar som kompletterar den fantastiska upplevelsen på Uppsala stadsbibliotek: