Stockholms stadsbibliotek

Stockholms stadsbibliotek

Stockholms stadsbibliotek är ett av Sveriges största och mest välkända bibliotek. Beläget vid Sveavägen i Stockholm, är det en ikonisk och imponerande byggnad som är en viktig del av stadens kulturella landskap.

Hitta den bästa appen för att lyssna på ljudböcker i just nu

Nextory
Prisvärda abonnemang
Stort utbud av barnböcker
Njut av 450 000+ stories
Erbjudande: 45 dagar fram till 2024-05-24

Bästa samarbetserbjudande

Storytel
Sveriges populäraste ljudboksapp
Njut av 1 000 000+ stories
50 % rabatt för studenter
Erbjudande: 50% rabatt i 1 månader

Bästa samarbetserbjudande

BookBeat
Vårt toppval för familjer
Njut av 900 000+ stories
50 % rabatt för studenter
Lättnavigerad app

Bästa samarbetserbjudande

bokus play
Lågprisalternativ
Njut av 100 000+ stories
5% rabatt hos Bokus
10% rabatt hos Akademibokhandeln

Bästa samarbetserbjudande

Som ett centrum för kunskap och lärande erbjuder Stockholms stadsbibliotek en rik samling av böcker, tidskrifter, filmer och musik för att tillfredsställa olika intressen och behov hos besökarna. Biblioteket har också en imponerande mängd digitala resurser och tjänster, inklusive e-böcker, e-tidskrifter och musikströmningar, som ger användarna tillgång till en värld av kunskap och underhållning.

Utöver sin omfattande samling är stadsbiblioteket känt för sina moderna faciliteter och inspirerande miljö. Här finns bekväma läsplatser, studierum och evenemangssalar där besökarna kan fördjupa sig i sin läsning, studera eller delta i olika aktiviteter och evenemang som anordnas regelbundet. Det är en plats där kunskap och idéer blomstrar, och där människor kan komma samman för att lära sig, inspirera och utforska nya intellektuella världar.

Stockholms stadsbibliotek är stolt över sin dedikerade och kunniga personal som alltid finns till hands för att hjälpa besökarna med att hitta rätt material, ge rekommendationer och svara på frågor. De är passionerade för att främja läsning och lärande och är redo att stödja besökarnas upptäcktsfärd inom bibliotekets rika utbud av resurser.

Som en viktig kulturell institution i Stockholm är stadsbiblioteket inte bara en plats för att låna böcker, utan också en mötesplats för kunskap, kreativitet och kulturellt utbyte. Stockholms stadsbibliotek är en oas för kunskapssökande och en symbol för stadens engagemang för läsning, lärande och intellektuell utveckling.

Kontakta Stockholms stadsbibliotek

För att komma i kontakt med Stockholms stadsbibliotek, använd tillgängliga kontaktvägar. Personalen där är redo att assistera med allt som rör bibliotekets tjänster och resurser.

Besöksadress:

Sveavägen 73, 113 50 Stockholm

E-postadress:

Kundtjanst.ssb@stockholm.se

Telefonnummer:

Bibliotekens kundtjänst (mån-fre, kl 9-13)
08-508 30 900
Stadsbiblioteket
08-508 31 020
Barn- och ungdomsavdelningen
08-508 31 105
Beställning av talböcker (mån–fre, kl. 10–15)
08-508 31 160

Stockholms stadsbibliotek öppettider 2024

Stockholms stadsbibliotek har generösa öppettider för att tillgodose olika besökares behov. Här är de vanliga öppettiderna:

  • Måndag-fredag: 10:00-20:00
  • Lördag: 10:00-16:00
  • söndag: 10:00-16:00

Observera att dessa är bibliotekets generella öppettider och kan komma att ändras. Det är därför rekommenderat att dubbelkolla de aktuella öppettiderna på bibliotekets hemsida innan ditt besök.

Andra populära Bibliotek i Stockholm och närheten

Här är några andra populära bibliotek i Stockholm och närområdet som du kan utforska. Varje institution har sin egen unika charm och rika samlingar som kompletterar den fantastiska upplevelsen på Stockholms stadsbibliotek: