Svegs bibliotek

Svegs bibliotek

Biblioteket i Sveg är huvudbiblioteket i Härjedalens kommun och är beläget centralt i Medborgarhuset som också är arrangör för många av stadens evenemang.

Hitta den bästa appen för att lyssna på ljudböcker i just nu

Nextory
Prisvärda abonnemang
Stort utbud av barnböcker
Njut av 450 000+ stories
Erbjudande: 45 dagar fram till 2024-07-14

Bästa samarbetserbjudande

Storytel
Sveriges populäraste ljudboksapp
Njut av 1 000 000+ stories
50 % rabatt för studenter
Erbjudande: 50% rabatt i 1 månader

Bästa samarbetserbjudande

BookBeat
Vårt toppval för familjer
Njut av 1 000 000+ stories
50 % rabatt för studenter
Lättnavigerad app

Bästa samarbetserbjudande

bokus play
Lågprisalternativ
Njut av 100 000+ stories
5% rabatt hos Bokus
10% rabatt hos Akademibokhandeln

Bästa samarbetserbjudande

Svegs bibliotek är inte kommunens enda utan Södra skolans och Härjulfskolan bibliotek finns också. De erbjuder däremot inte lika mycket bemanning och välsorterade utbud.

Utbudet på Svegs bibliotek passar alla åldrar

Som huvudbibliotek i Härjedalens kommun har Svegs bibliotek det mest välsorterade utbudet i området.

Här finns det böcker som passar alla åldrar oavsett intressen och behov och oberoende av om böckerna du vill låna ska passa barn, ungdomar eller vuxna. Böckerna kommer i flera olika medier och behöver du extra hjälp med läsningen finns det böcker med extra stora bokstäver, lättlästa böcker och talböcker.

Svegs bibliotek

Svegs bibliotek är till för alla

Svegs bibliotek har valt att satsa på att verksamheten ska vara tillgänglig för alla som vill besöka det. Lokalen är fullt handikappanpassad med ramp, hiss, handikapptoalett och dörröppnare. Det finns även specialanpassade parkeringar i nära anslutning till biblioteket för att underlätta framkomligheten hela vägen till biblioteket.

Biblioteket har också sett till att det finns praktiska hjälpmedel för att underlätta läsandet för besökare som behöver underlätta läsandet.

Har du frågor om biblioteket eller vill du ha hjälp med något så kan du ta kontakt med biblioteket genom kontaktuppgifterna listade på deras webbplats. Där kan du också dela av annan nyttig och relevant information.

Biblioteket är bara stängt på söndagar

Som vi nämnt tidigare är Svegs bibliotek huvudbiblioteket i Härjedalens kommun vilket också speglar av sig på öppettiderna som gör biblioteket tillgängligt för besökare sex dagar i veckan. Besök bibliotekets webbplats för att se eventuella avvikelser under helgdagar.

Här listas öppettiderna för 2023:

OPS! Tiderna hos biblioteket uppdateras regelbundet. Detta är bara generella tider. Kolla Svegs bibliotek hemsida för aktuella tider!

  • Måndag: 09:00-18:00
  • Tisdag: 09:00-18:00
  • Onsdag: 09:00-12:00
  • Torsdag: 09:00-18:00
  • Fredag: 10:00-15:00
  • Lördag: Stängt
  • Söndag: Stängt

Svegs bibliotek har sett till att vissa tjänster är tillgängliga även när verksamheten är stängd. Med appen Biblio kan du låna ljudböcker och genom hemsidan kan du låna e-böcker som du kan läsa direkt i mobilen eller på datorn.