Östersunds bibliotek

Östersunds bibliotek

Östersunds bibliotek finns beläget på Rådhusgatan, ovanför busstorget mitt i centrala Östersund.  Förutom Östersunds bibliotek utgörs området av flera bibliotek i mindre storlek och även en bokbuss.

Hitta den bästa appen för att lyssna på ljudböcker i just nu

Nextory
Prisvärda abonnemang
Stort utbud av barnböcker
Njut av 450 000+ stories
Erbjudande: 45 dagar fram till 2024-04-20

Bästa samarbetserbjudande

Samma lånekort gäller på samtliga bibliotek i området vilket underlättar möjligheten för dig att både låna böcker och lämna tillbaka dem när du har läst klart.

På Östersunds bibliotek finns något för alla åldrar

Östersunds bibliotek erbjuder sina besökare ett brett utbud som passar alla oavsett ålder. Här kan du ta del av tusentals titlar, allt från gamla klassiker till de senaste titlarna på topplistan. Förutom vanliga böcker kan man på Östersunds bibliotek låna både e-böcker och ljudböcker.

Här kan du även läsa tidskrifter, låna filmer och ta del av flera fakta databaser.

Biblioteket erbjuder dig även att boka en bibliotekarie om du vill ha hjälp med frågor som är mer omfattande och kräver längre tid. Du kan till exempel få hjälp med e-böcker, hur man söker efter böcker på webbplatsen eller hur man använder de tillgängliga databaserna.

Östersunds bibliotek finns till för alla

Östersunds bibliotek är en plats för alla att känna sig välkomna på. Förutom boktips, bokcirklar och bloggar så finns det medier på många olika språk, ett Samiskt rum med böcker som behandlar den samiska kulturen och en Regnbågshylla med böcker som alla har ett HBTQ-perspektiv.

Biblioteket arrangerar också flera evenemang årligen. Till exempel Internetcafé på lördagar, bokfrukost på torsdagar och språkstöd vid flera tillfällen under varje vecka.

Östersunds bibliotek har öppet veckans alla dagar

Östersunds bibliotek har en fortsatt viktig ställning i staden och erbjuder god tillgänglighet genom att hålla öppet under veckans alla dagar.

Bibliotekets tjänster finns också tillgängliga på hemsidan och på sociala medier som Facebook och Instagram.

  • Måndag: 09:00-20:00
  • Tisdag: 09:00-20:00
  • Onsdag: 09:00-20:00
  • Torsdag: 09:00-20:00
  • Fredag: 09:00-18:00
  • Lördag: 11:00-16:00
  • Söndag: 12:00-16:00

Observera att dessa är bibliotekets generella öppettider och kan komma att ändras. Mer information om biblioteket, deras utbud och öppettider hittar du på Östersunds biblioteks webbplats.