Göteborgs stadsbibliotek

Göteborgs stadsbibliotek

Göteborgs kulturliv. Beläget vid Kapellplatsen i centrala Göteborg, erbjuder biblioteket en mängd olika resurser och aktiviteter för allmänheten. Stadsbiblioteket är en imponerande byggnad med sin karakteristiska arkitektur och moderna design, vilket skapar en inspirerande miljö för kunskap, lärande och kreativitet.

Hitta den bästa appen för att lyssna på ljudböcker i just nu

Nextory
Prisvärda abonnemang
Stort utbud av barnböcker
Njut av 450 000+ stories
Erbjudande: 45 dagar fram till 2024-07-14

Bästa samarbetserbjudande

Storytel
Sveriges populäraste ljudboksapp
Njut av 1 000 000+ stories
50 % rabatt för studenter
Erbjudande: 50% rabatt i 1 månader

Bästa samarbetserbjudande

BookBeat
Vårt toppval för familjer
Njut av 1 000 000+ stories
50 % rabatt för studenter
Lättnavigerad app

Bästa samarbetserbjudande

bokus play
Lågprisalternativ
Njut av 100 000+ stories
5% rabatt hos Bokus
10% rabatt hos Akademibokhandeln

Bästa samarbetserbjudande

På Göteborgs stadsbibliotek kan besökarna utforska de omfattande samlingarna av böcker, ljudböcker, filmer och musik från olika genrer och ämnen. Det finns något för alla åldrar och intressen, vilket gör biblioteket till en värdefull resurs för att främja läsning, lärande och kulturellt utbyte i samhället.

Förutom att erbjuda en rik samling av material, arrangerar stadsbiblioteket regelbundet utställningar, föreläsningar och workshops för att engagera och inspirera besökarna. Det finns möjligheter att delta i bokcirklar, språkgrupper och kreativa aktiviteter som främjar personlig och intellektuell tillväxt.

Stadsbiblioteket i Göteborg fungerar även som en viktig mötesplats för människor att träffas, diskutera och dela idéer. Det finns bekväma läsplatser, studierum och datorer för besökarna att använda. Personalen är kunnig och tillmötesgående, redo att erbjuda vägledning, rekommendationer och hjälp med att hitta rätt resurser och information.

Göteborgs stadsbibliotek är mer än bara en plats för att låna böcker – det är en levande och pulserande institution som spelar en central roll i att främja läsning, läskunnighet och kulturellt utbyte i Göteborgsregionen.

Kontakta Göteborgs stadsbibliotek

För att komma i kontakt med Göteborgs stadsbibliotek, använd tillgängliga kontaktvägar. Personalen där är redo att assistera med allt som rör bibliotekets tjänster och resurser.

Besöksadress:

Götaplatsen 3, 412 56 Göteborg

E-postadress:

Biblioteken@kultur.goteborg.se

Telefonnummer:

031-368 34 00

Göteborgs stadsbibliotek öppettider 2024

Göteborgs stadsbibliotek har generösa öppettider för att tillgodose olika besökares behov. Här är de vanliga öppettiderna:

  • Måndag-fredag: 08:00-20:00
  • Lördag: 10:00-18:00
  • söndag: 10:00-18:00

Observera att dessa är bibliotekets generella öppettider och kan komma att ändras. Det är därför rekommenderat att dubbelkolla de aktuella öppettiderna på bibliotekets hemsida innan ditt besök.

Andra populära Bibliotek i Göteborg och närheten

Här är några andra populära bibliotek i Göteborg och närområdet som du kan utforska. Varje institution har sin egen unika charm och rika samlingar som kompletterar den fantastiska upplevelsen på Göteborgs stadsbibliotek: