Borås stadsbibliotek

Borås stadsbibliotek

Borås stadsbibliotek är en historisk mötesplats och kunskapscentrum för invånarna i Borås och dess omgivningar. Med en lång och stolt historia har biblioteket varit en viktig del av stadens kulturella landskap i årtionden.

Hitta den bästa appen för att lyssna på ljudböcker i just nu

Nextory
Prisvärda abonnemang
Stort utbud av barnböcker
Njut av 450 000+ stories
Erbjudande: 30 dagar fram till 2024-02-24

Bästa samarbetserbjudande

Borås stadsbibliotek står för en omfattande och mångsidig samling av böcker, tidskrifter, ljudböcker, filmer och musik som tillgodoser alla åldrar och intressen. Här hittar besökarna inte bara tryckta material utan också digitala resurser och tjänster såsom ljudböcker, e-böcker och e-tidskrifter. Biblioteket håller sig i framkant av den digitala utvecklingen för att tillgodose behoven hos en modern och teknikinriktad publik.

Det är det livliga kulturprogrammet som sätter Borås stadsbibliotek i rampljuset. Biblioteket är känt för sina inspirerande evenemang, författarbesök, bokcirklar och kreativa workshops. Dessa aktiviteter lockar både unga och gamla och främjar en känsla av gemenskap och kulturellt utbyte. Besökarna får möjlighet att träffa sina favoritförfattare, delta i stimulerande diskussioner och upptäcka nya idéer och perspektiv.

En trivsam och inbjudande läsmiljö välkomnar besökarna på Borås stadsbibliotek. Här finns bekväma läsplatser, studierum och datorer som skapar en optimal miljö för lärande, forskning och personlig utveckling. Oavsett om man söker efter en plats att koppla av med en bra bok eller att fördjupa sig i studier och forskning, finns det gott om utrymme för alla behov.

Borås stadsbibliotek är dedikerat till att främja läsning och läskunnighet i samhället. Genom att erbjuda tillgång till kunskap och kulturellt utbyte spelar biblioteket en viktig roll i att berika och förbättra invånarnas liv. Den kunniga och hjälpsamma bibliotekspersonalen finns alltid till hands för att ge råd, tips och hjälp vid behov. De är experter på att navigera i bibliotekets resurser och hjälper besökarna att hitta rätt information och material för deras individuella behov.

Borås stadsbibliotek är mer än bara en plats för att låna böcker – det är en kulturell oas där människor samlas, kunskap frodas och idéer utvecklas. Genom att främja läsning, läskunnighet och kulturellt utbyte är biblioteket en viktig pelare i Borås samhälle och en inspirationskälla för invånarna och besökarna i området.

Kontakta Borås stadsbibliotek

För att komma i kontakt med Borås stadsbibliotek, använd tillgängliga kontaktvägar. Personalen där är redo att assistera med allt som rör bibliotekets tjänster och resurser.

Besöksadress:

Borås stadsbibliotek, P. A. Halls Terrass 2 501 80 Borås

E-postadress:

Boras.stadsbibliotek@boras.se

Telefonnummer:

033-35 76 20

Borås stadsbibliotek öppettider 2024

Borås stadsbibliotek har generösa öppettider för att tillgodose olika besökares behov. Här är de vanliga öppettiderna:

  • Måndag-torsdag: 09:00-20:00
  • Fredag: 09:00-19:00
  • Lördag: 11:00-16:00
  • söndag: 11:00-16:00

Observera att dessa är bibliotekets generella öppettider och kan komma att ändras. Det är därför rekommenderat att dubbelkolla de aktuella öppettiderna på bibliotekets hemsida innan ditt besök.

Andra populära Bibliotek i Göteborg och närheten

Här är några andra populära bibliotek i Göteborg och närområdet som du kan utforska. Varje institution har sin egen unika charm och rika samlingar som kompletterar den fantastiska upplevelsen på Alingsås bibliotek: