Svegs bibliotek

Svegs bibliotek är huvudbiblioteket i Härjedalens kommun. Biblioteket ligger i Medborghuset, vilket gör att det även finns flera andra evenemang i lokalerna.

I Härjedalen finns det flera andra bibliotek och två av dessa ligger även de i Sveg. Södra skolan och Härjulfskolans bibliotek är dock inte lika välsorterade och välbemanade som Svegs bibliotek.

Svegs biblioteks har ett brett utbud

Likt de flesta huvudbibliotek erbjuder Sveg ett stort utbud av tryckta böcker med böcker för såväl barn som vuxna. Man har även andra former av medier som böcker med extra stort typsnitt, talböcker och andra mer lättlästa böcker.

Utbudet sträcker sig över flera kategorier, vilket gör att du oavsett ålder och intressen kan finna titlar som du tycker är intressanta i biblioteket.

Alla kan ta del av Svegs bibliotek

Tack vare en genuin satsning på tillgängligheten på biblioteket har samhällets alla grupper lätt att ta till sig det material som finns i Svegs bibliotek. Hela lokalen är handikappanpassad på så sätt att speciella parkeringar, hiss, dörröppnare, handikapptoalett med mera finns installerade.

Det finns även mycket utrustning som gör det enklare att ta till sig det digitala och skrivna materialet. Har du ytterligare frågor kring bibliotekets tillgänglighet för just dig rekommenderar vi dig att ta kontakt med biblioteket via deras hemsida, där finner du även annan nyttig information om lokalerna och litteraturen.

Biblioteket är öppet under nästan alla dagar

Som huvudbiblioteket i regionen kommer det kanske inte som en överraskning för de flesta att Svegs bibliotek nästan alltid håller öppet. De aktuella öppettiderna för 2018 är som följande:

  • Måndag: 12:00-19:00
  • Tisdag: 12:00-19:00
  • Onsdag: 10:00-17:00
  • Torsdag: 12:00-19:00
  • Fredag: 11:00-15:00
  • Lördag: 12:00-15:00
  • Söndag: Stängt

Vissa tjänster kan vara tillgängliga även när biblioteket har stängt. Har du exempelvis använt Biblio för att låna ljudböcker kan dessa returneras direkt i appen.