Svegs bibliotek

Biblioteket i Sveg är huvudbiblioteket i Härjedalens kommun och är beläget centralt i Medborgarhuset som också är arrangör för många av stadens evenemang.

Svegs bibliotek är inte kommunens enda utan Södra skolans och Härjulfskolan bibliotek finns också. De erbjuder däremot inte lika mycket bemanning och välsorterade utbud.

Utbudet på Svegs bibliotek passar alla åldrar

Som huvudbibliotek i Härjedalens kommun har Svegs bibliotek det mest välsorterade utbudet i området.

Här finns det böcker som passar alla åldrar oavsett intressen och behov och oberoende av om böckerna du vill låna ska passa barn, ungdomar eller vuxna. Böckerna kommer i flera olika medier och behöver du extra hjälp med läsningen finns det böcker med extra stora bokstäver, lättlästa böcker och talböcker.

Svegs bibliotek är till för alla

Svegs bibliotek har valt att satsa på att verksamheten ska vara tillgänglig för alla som vill besöka det. Lokalen är fullt handikappsanpassad med ramp, hiss, handikapptoalett och dörröppnare. Det finns även specialanpassade parkeringar i nära anslutning till biblioteket för att underlätta framkomligheten hela vägen till biblioteket.

Biblioteket har också sett till att det finns praktiska hjälpmedel för att underlätta läsandet för besökare som behöver underlätta läsandet.

Har du frågor om biblioteket eller vill du ha hjälp med något så kan du ta kontakt med biblioteket genom kontaktuppgifterna listade på deras hemsida. Där kan du också ta dela va annan nyttig och relevant information.

Biblioteket är bara stängt på söndagar

Som vi nämnt tidigare är Svegs bibliotek huvudbiblioteket i Härjedalens kommun vilket också speglar av sig på öppettiderna som gör biblioteket tillgängligt för besökare sex dagar i veckan. Besök bibliotekets hemsida för att se eventuella avvikelser under helgdagar.

Här listas öppettiderna för 2018:

Måndag: 12:00-19:00

Tisdag: 12:00-19:00

Onsdag: 10:00-17:00

Torsdag: 12:00-19:00

Fredag: 11:00-15:00

Lördag: 12:00-15:00

Söndag: Stängt

Svegs bibliotek har sett till att vissa tjänster är tillgängliga även när verksamheten är stängd. Med appen Biblio kan du låna ljudböcker och genom hemsidan kan du låna e-böcker som du kan läsa direkt i mobilen eller på datorn.