Åre bibliotek

Det finns flera bibliotek i Åreområdet, däribland Duveds bibliotek. Det mest centralt belägna och det kanske absolut bästa är dock Åre bibliotek.

Åre bibliotek, beläget i Stationshuset i Åre, ett stenkast ifrån järnvägen, delar moderna, fräscha lokaler med kommunens turistbyrå.

Den spännande arkitekturen av rå betong och varma gula och röda färger bjuder besökaren att sitta ner och koppla av med en god bok eller tidning. Kolla e-post eller skriv ut biljetter på någon av de fyra datorerna.

Åre bibliotek för barn

Åre bibliotek är vackert och beläget i ett lugn område. Barnavdelningens panoramafönster inbjuder till fantasifullt berättande med fjällen och Åresjön alldeles inpå knuten. Förutom lämpliga lokaler finns det även läsning för de allra yngsta.

För de något äldre finns det flera tidskrifter som berör flera intressen, exempelvis hästskötsel, skidåkning, cykling och så vidare. Du kan även låna annat än fysiska böcker, exempelvis kan du låna CD-böcker för att göra läsandet mer tillgängligt. Även filmer och musik finns att låna via biblioteket.

Åre bibliotek för studenter

För studenter passar bibliotekets lokaler utmärkt för att bedriva sina studier. Dels tillhandahåller biblioteket datorer med internetuppkoppling utan någon extra kostnad, men du kan även ansluta andra enheter till nätverket.

Utöver det finner du även en stor mängd kurslitteratur, som du kan välja att läsa digitalt eller som tryckt utgåva direkt i biblioteket. Slutligen erbjuder även Åre bibliotek utskrifter till en låg kostnad, vilket är behändigt för dig som inte har en kopiator/skrivare hemma.

Tillgänglighet och öppettider

De dagar då det inte finns bibliotekspersonal på plats som kan hjälpa dig, kan du ändå låna med ditt lånekort eller körkort i vår självserviceautomat och använda våra datorer. Turistbyråpersonalen som är på plats kan dessutom hjälpa dig med en del ärenden och föra vidare frågor till bibliotekspersonalen.

Åre biblioteks öppettider är för närvarande som följande:

  • Måndag: 10:00-17:00
  • Tisdag: 10:00-17:00
  • Onsdag: 10:00-17:00
  • Torsdag: 10:00-17:00
  • Fredag: 10:00-17:00
  • Lördag: 10:00-17:00
  • Söndag: 10:00-17:00

Du kan läsa mer om biblioteken och deras olika tjänster på Åre kommuns hemsida, där du även finner information om det närliggande området.