Logotypen för denna webbsida Till startsidan
Start för innehåll

E-ljudböcker

På BibliotekMitt kan du låna strömmande e-ljudböcker som du kan lyssna på i din dator, surfplatta eller mobiltelefon. De e-ljudböcker som du kan låna är strömmande, vilket innebär att du måste vara uppkopplad på Internet. Det går inte att ladda ner e-ljudböcker.

 

Sök bibliotekets e-ljudböcker

E-ljudböcker Bibliotekmitt

För att låna strömmande e-ljudböcker måste du ha ett webbkonto.

Att lyssna på e-ljudböcker genom bibliotekmitt.se går till på olika sätt, beroende på vilken apparat du använder. Du kan lyssna på din mobiltelefon, surfplatta eller dator.

iPhone och iPad

För att lyssna på e-ljudböcker i iPhone eller iPad behövs ingen annan programvara än den som redan finns i apparaten. Använd webbläsaren Safari för att surfa in på bibliotekmitt.se.

Logga in med ditt webbkonto och leta fram den e-ljudbok som du vill låna. Klicka på Strömma vid alternativet Strömmande ljudbok för iOS-enheter så öppnar sig spelaren och det är bara att börja lyssna.

För att fortsätta lyssna på en e-ljudbok ska du logga in med ditt webbkonto på bibliotekmitt.se, gå till Mina sidor och Mina e-medier. Välj där Fortsätt strömma e-ljudboken vid alternativet Strömmande ljudbok för iOS-enheter så startas uppspelningen direkt i Safari där du senast slutade.


Android (Samsung, Sony, HTC, LG m.fl.)

För att lyssna på bibliotekets e-ljudböcker i Android-enheter behöver du först ladda ner appen Elib Ljudboksspelare. Surfa därefter in på bibliotekmitt.se. Logga in med ditt webbkonto och leta fram den e-ljudbok som du vill låna. Klicka på Strömma vid alternativet Strömmande ljudbok för Android-enheter så öppnar sig automatiskt appen Elib Ljudboksspelare och det är bara att börja lyssna.

Observera att du alltid behöver gå via bibliotekmitt.se för att påbörja uppspelningen av en e-ljudbok, inte direkt via appen. Logga in på bibliotekmitt.se med ditt webbkonto, gå till Mina sidor och Mina e-medier. Välj där Fortsätt strömma e-ljudboken vid alternativet Strömmande ljudbok för Android-enheter så startas uppspelningen via appen Elib Ljudboksspelare där du senast slutade.

Ladda ner appen Elib Ljudboksspelare på Google Play

Dator (Windows och Mac)

För att lyssna på e-ljudböcker på en dator med Windows eller Mac OS behövs ingen annan programvara än den som redan finns i datorn. Surfa in på bibliotekmitt.se via en webbläsare. Logga in med ditt webbkonto och leta fram den e-ljudbok som du vill låna. Klicka på Strömma vid alternativet Strömmande ljudbok så öppnar sig spelaren i ett nytt fönster och det är bara att börja lyssna.

För att fortsätta lyssna på en e-ljudbok ska du logga in med ditt webbkonto på bibliotekmitt.se, gå till Mina sidor och Mina e-medier. Välj där Fortsätt strömma e-ljudboken vid alternativet Strömmande ljudbok så startas uppspelningen direkt i webbläsaren där du senast slutade.´

Lånetid

Det är kostnadsfritt att låna e-ljudböcker via biblioteket. Lånetiden är 28 dagar. Du får låna maximalt 2 st e-böcker eller e-ljudböcker under en 7-dagarsperiod.

Mediejukeboxen mobil

Mediejukeboxen mobil

Vill du låna e-ljudböcker till mobila enheter kan du låna via Mediejukeboxen mobil.
Du behöver ett lånekort på biblioteket (i dagsläget är tjänsten tillgänglig för låntagare i Östersund).

Har du en enhet med Ios (Apple) behövs inga tilläggsprogram. Guide för enhet med Apple
Har du en enhet med Android behöver du även ladda ned en app. Guide för enhet med Android
I Android-versionen kan du dessutom spara e-ljudboken på din enhet och sedan även lyssna offline. Denna funktion finns ännu inte i Apple-versionen.

Sidansvarig: Thomas Drugg

Sidan senast uppdaterad 2016-02-02