Logotypen för denna webbsida Till startsidan
Start för innehåll

Advokatjouren

Advokatjourens datum hösten 2017: 4 september, 2 oktober, 6 november, 4 december. Våren 2018: 8 januari, 5 februari, 5 mars, 9 april.

Advokatjouren 

Advokatjouren är en mottagning där advokater gratis hjälper dig med en första genomgång av ditt problem. Du får råd om vart du ska vända dig för att få eventuell fortsatt hjälp. Kanske bör du kontakta en advokat, eller så är det lämpligare att kontakta kommunen eller någon myndighet direkt. Advokaten på Advokatjouren ger dig vägledning.

I Östersund håller Advokatjouren till på huvudbiblioteket, på övre plan. Advokatjouren är öppen mellan kl 17-18 de datum som anges högst upp på denna sida. Det är den första helgfria måndagen i månaden, februari-maj och september-december.

Det går inte att beställa tid, och det går inte att kontakta Advokatjouren per telefon. Du behöver vara på plats på biblioteket för att kunna träffa advokaten. 
Olika advokater i Östersund turas om att sitta på biblioteket. Den advokat som tjänstgör har med sig kölappar. Tiden per person är maximerad till 15 minuter.

Vad innebär Advokatjouren?

Du får tala med en advokat i 15 minuter. Advokaten kan inte på denna korta tid ge dig en fullständig rådgivning och kan inte heller upprätta handlingar eller vidta några andra direkta åtgärder. Du får dock alltid tips om hur du kan gå vidare. Ett besök på Advokatjouren är gratis. Du kan vara anonym.


Mera information finns hos Advokatsamfundet.

Sidansvarig: Thomas Drugg
Sidan senast uppdaterad: 2017-08-11