Logotypen för denna webbsida Till startsidan
Start för innehåll

Databaser hemifrån

De här databaserna kan du använda från valfri internetansluten dator. Det spelar ingen roll om du sitter hemma, på skolan eller är på resande fot. Du loggar in med ditt lånekortsnummer och det är gratis att söka.

Global Grant

Bara i Sverige finns det mer än 10 000 fonder och stiftelser som varje år väntar på att få dela med sig av sina pengar. I Global Grant kan du söka efter både svenska och internationella bidragsgivare samt får tips på hur du skriver en bra ansökan. Här kollar du till exempel vilka fonder som ger bidrag till tandvård eller vilka stiftelser som främjar idrottande. Lycka till!

Alex författarlexikon

I ALEX trängs gamla nobelpristagare med dagens bästsäljande deckarförfattare. Här hittar du nämligen information om skönlitterära författare från hela världen. Du kan söka författare från ett visst land eller inom en viss genre. Eller varför inte kolla upp vem som vann nobelpriset 1923?

Encyclopedia Britannica Library Ed.

Encyclopedia Britannica Library Ed. är endast tillgänglig för låntagare i Åre kommun.
Encyclopedia Britannica Library Ed. är en digital version av det väletablerade uppslagsverket Encyclopedia Britannica, speciellt framtagen för biblioteks- och skolverksamhet. Databasen är på engelska och du kan välja svårighetsgrad på språk och om du vill ha kortfattad information eller längre och mer utförlig text. När du söker efter information får du dessutom fram bilder och filmer inom ämnet. Ett spännande och roligt verktyg för att öva på engelska och lära sig mer om världen i text och bild!

Sidansvarig: Susanne Rattfelt

Sidan senast uppdaterad: 2016-02-23