Logotypen för denna webbsida Till startsidan
Start för innehåll

Service & tjänster

Vi har ett stort urval av både skön- och facklitteratur. Vi kan erbjuda många olika slags medier, till exempel cd-böcker, filmer, tidningar och tidskrifter.

 service och tjänster Bräcke

Barn och ungdom

Vi kan erbjuda dig massor att både läsa och lyssna på för lust, spänning och kunskap.

Student

Om du studerar, både via någon skola eller på egen hand, kan vi på olika sätt hjälpa dig finna den litteratur du söker.

Internet

Vi har ett flertal datorer uppkopplade mot internet, som också har Word och Excel installerade. Vi kan erbjuda färgutskrift på alla våra bibliotek. Välkommen att boka dator hos oss. Vi har också ett trådlöst nätverk som du kan få tillgång till om du vill använda din egen dator/platta/mobil!

Släktforskare

Vi kan erbjuda gratis uppkoppling till Arkiv Digital. Tillgång till SVAR finns också. Om du har ett eget användarkonto till Genline kan du också använda dig av denna när du släktforskar på biblioteket. Naturligtvis kan du också låna litteratur kring ämnet släktforskning.

Trots att det gamla systemet med mikrofischekort har upphört, så har vi kvar mikrofischekort från våra lokala församlingar, samt även läsapparat till dem.

Tidskrift- och tidningsläsare

Hos oss kan du läsa dagstidningar och tidskrifter. Du kan även låna hem alla tidskrifter, utom det senaste numret. Lånetiden är 14 dagar. Vill du veta vilka vi prenumerar på kan du gå in på rubriken Tidningar & tidskrifter i menyn. Du kan också få tillgång till Library Press Display, där du kan ladda ned tidskrifter till din platta/mobil/dator.

Boklyssnare

Vi kan erbjuda alla våra låntagare ett stort urval av ljudböcker i formaten cd och MP3, och vi har även en liten del äldre litteratur på kassett.

Du som är synskadad eller har lässvårigheter kan låna talböcker (DAISY) hos oss. Dessa kan du lyssna på via en speciell spelare, DAISY-spelare, eller via vissa MP3-spelare och via dator. Urvalet av DAISY-böcker är mycket stort. Finner du inte det du vill ha i vår katalog, så tveka inte att höra av dig. Vi kan göra underverk! Du kan också få tillgång till dessa böcker via en app där du antingen lyssnar strömmande eller laddar ned, så tveka inte att höra av dig till oss om du känner att det här är något för dig.

Filmintresserad

I Bräcke och Gällö kan du låna dvdfilmer och en och annan videofilm. Lånetiden för dessa är sju dagar.

 

Sidansvarig: Susanne Rattfelt

Senast uppdaterad: 2017-11-14