Logotypen för denna webbsida Till startsidan
Start för innehåll

Biblioteken i Härjedalens kommun

Välkomna till biblioteken i Härjedalen!

Anåfjället

Härjedalens kommun

Huvudbiblioteket finns i Sveg och ligger i Medborgarhuset, som också är förvaltningsbyggnad för Härjedalens kommun. Filialer finns i Hede, Funäsdalen, Ytterhogdal, Lillhärdal, Vemdalen och på Härjulfskolan/Södra skolan. Alla filialer är integrerade folk- och skolbibliotek, förutom filialen i Ytterhogdal som är ett folkbibliotek och som ligger i Ytterhogdals kommunhus.

Mediebeståndet på biblioteken är en helhet där de olika biblioteken kompletterar varandra. Du kan låna från samtliga bibliotek i Härjedalen med ett och samma lånekort.

Biblioteksplan

Härjedalens kommuns biblioteksplan är upprättad enligt Bibliotekslagen. Syftet med biblioteksplanen är att formulera en lokal bibliotekspolitik, ta tillvara de biblioteks- och medieresurser som finns i kommunen samt skapa en beredskap för framtiden och stimulera till utveckling.

Biblioteksplanens övergripande vision är att Härjedalens biblioteksverksamhet når alla medborgare i kommunen oavsett kön, ålder, förutsättningar, utbildning och etnisk bakgrund.

Biblioteksplan för Härjedalens kommun 2014-2018 finner du här.

Samiska medier

Härjedalens kommun är en samisk förvaltningskommun. Därför erbjuder biblioteken i kommunen samisk litteratur och kultur. Härjedalens biblioteks samesamling omfattar drygt 500 titlar.

Databaser

Härjedalens bibliotek erbjuder sina låntagare åtkomst till ett flertal databaser. Dessa finner du här.

Brukarenkät

Under 2015 utförde biblioteken i Härjedalen en brukarenkät. Resultaten finner du här.

CS Library-RSS

Arrangemang

Din sökning gav inga träffar bland arrangemang. Prova att söka på något annat.

Sidansvarig: Malin Barkelind

Sidan senast uppdaterad 2017-05-26