Logotypen för denna webbsida Till startsidan
Start för innehåll

Biblioteken i Åre kommun

Välkommen till biblioteken i vackra Åre kommun!

 

renar

CS Library-RSS

Arrangemang på våra bibliotek

 1. Lyssna till Po Tidholm

  tisdag 24 oktober 2017 18:00

  Läget i landet är en rak och tankeväckande beskrivning av landsbygdernas kris. Journalisten Po Tidholm tecknar den svenska regionalpolitikens historia, fångar dagens utveckling och föreslår också en och annan lösning. Valet av Trump, Storbritanniens Brexit-omröstning och Le Pens framgångar synliggjorde en kulturell konfliktlinje mellan stad och land. Och något oväntat så hamnade fokus på landsbygdsfrågan. Populisterna röstades fram av en försmådd landsbygdsbefolkning som länge hade känt sig bortglömd och inte förmått delta i det stora liberala mångfalds- och valfrihetsprojekt som politiken förvandlats till. Liknande mönster återfinns här; en växande misstro och oron över ett land som faller itu. Vad är det som har hänt?

 2. After work: Samernas och turisternas Vålådalen

  torsdag 26 oktober 2017 13:00

  Vi direktsänder på storbildsskärm Arkivet i Östersunds After work höstprogram! Fjällen har genom åren kommit att brukas på olika sätt - som renskötselområde för samerna och till rekreation för turistnäringen. Med exemplet Tranris fjällområde berättas mer om denna samexistens och hur verksamheterna kommit att påverka varandra. Medverkande: Lars Thomasson. Fritt inträde.

 3. Barnteater: Stort och smått och mittemellan

  tisdag 31 oktober 2017 15:00

  Välkomna till barnteatern Stort och smått och mittemellan med Sara Oja! 50:- för barnen och vuxna gratis. Samarr. med teaterföreningen.

 4. Barnteater: Stort och smått och mittemellan

  söndag 05 november 2017 15:00

  Välkomna på "Stort och smått och mittemellan" med Sara Oja. 50:- för barnen och vuxna gratis.

 5. Boksläpp : "Empatiskt ledarskap - samspel i barngruppen"

  onsdag 08 november 2017 19:00

  Förskoleprojektet som blev en bok : författaren Karro Olsson Newman och Anna Toutin (som är med i projektgruppen) berättar om sin bok Empatiskt ledarskap - samspel i barngruppen och om det projekt, Samspel som lyfter, som gjorde den möjlig.

 6. "Drottningen af Åre" Karin Härjegård berättar om nya boken.

  måndag 13 november 2017 18:00

  Karin Härjegård, präst i Åre församling och författare, berättar om sin nya bok “Drottningen af Åre”. En roman om fröken Kristina Hansson som år 1895 öppnade Åres allra första hotell. Kaffe/te bjuds. Samarr. Åre by- och turistförening

 7. Diilerilaaq – fångstkultur tur och retur.

  måndag 04 december 2017 18:00

  Diilerilaaq – fångstkultur tur och retur. Följ med på en tidsresa till Grönlands östkust. I mars 2017 besökte Karin & Mats Ericson från Vallbo den lilla fångstbyn Diilerilaaq där Mats för 49 år sedan drabbades av livslång polarfeber.

Sidansvarig: