After Work-Magneten/Krokoms bibliotek

Föreläsningsserien After Work hösten 2017. Arrangeras av Landsarkivet i Östersund, Föreningsarkivet i Jämtlands län och Jamtli

Tid och plats:

1. torsdag, den 23 november 2017 Tid: 13:30 Krokoms bibliotek
Pris: Fri entré Längd: 1 timme Målgrupp: Alla
Magneten Krokom

Du kan  ta del av föreläsningarna som äger rum i Rentzhogsalen, Jamtli, Östersund via storbildsskärm  på Magneten//Krokoms bibliotek - Allan Edvall-rummet

Nödårstider

I år är det 150 år sedan det sista stora nödåret inträffade i vårt land. Den dåliga skörden 1867 fick katastrofala följder på många håll, inte minst i isolerade bygder som de i norra Sveriges inland.

Vi berättar mer om hur vanligt det var med nödår, vilken effekt de hade i äldre tider och hur människor och framför allt de fattigaste i samhället drabbades.

Vad fanns det överhuvudtaget för hjälp att få när nöden stod för dörren under äldre tider?

Medverkande: Torgärd Notelid, Jamtli