Elin Olofsson

berättar om sin nya roman "Krokas".

Tid och plats:

1. lördag, den 25 november 2017 Tid: 13:00 Östersunds bibliotek, Samlingssalen
Elin Olofsson

När den lokala bokmässan fyller biblioteket, finns chansen att lyssna till Elin Olofsson. Hon berättar om sin nya bok, den fjärde i ordningen.

Ur förlagets beskrivning av Krokas:

I september 1949 kommer den unga tyska kvinnan Uli Hartmann till Krokoms tågstation. På sig har hon en kappa som hon stulit av sin tidigare arbetsgivare Fru Cederstam och med sig har hon en bunt brev. Alla breven är skrivna av en Elsa Pettersson, som enligt adressen ska finnas någonstans i Krokom. Uli tänker leta reda på Elsa för att få veta vad som egentligen hände mellan henne och Ulis älskare Hansi, som deserterade och dog i Norge under kriget.

Samtidigt står Elsa Pettersson i lanthandeln där hon arbetar och packar varor åt kunderna. Hon grubblar över hur hon ska göra sig av med den stora hemlighet som hotar hela hennes tillvaro.

När de två kvinnorna möts förändras livet för alltid.

Krokas är en roman om kärlek och ensamhet, om hemligheter och oväntad vänskap i efterkrigstidens Sverige.

Fri entré. Välkomna!

Ett samarbete med Regional biblioteksutveckling, Region Jämtland Härjedalen.

Författarfoto: Anna Rex.