Logotypen för denna webbsida Till startsidan
Start för innehåll

Järnprovet

Omslagsbild för Järnprovet
Titel: Järnprovet
Av: Black, Holly
Klicka för att sätta betyg på Järnprovet.
Målgrupp: Barn 6-12, Unga
Tipsat av: Elin Fritzell

Kittlande urban fantasy med mörka undertoner för alla som älskade Harry Potter, Spiderwick och Mortal Instruments.

 Callum Hunts pappa har i hela hans liv varnat honom för magi. Det finns tre enkla regler: 1. Lita aldrig på en trollkarl 2. Lyckas aldrig med en uppgift som en trollkarl ger dig 3. Låt aldrig en trollkarl ta dig med till Magisteriet. Men vad händer den dagen Call råkar bryta mot alla tre?

För att kunna hantera magi behövs en utbildning, denna utbildning görs efter ett inträdesprov (för att undersöka om det finns några kunskaper eller fallenheter för magi). Om det går bra på provet så kan en bli utvald att få studera vid Magisteriet, skolan för magiker. Men det är inte alla som har förmågan som vill studera där, Call till exempel som gör han sitt yttersta för att misslyckas på provet. Han bränner upp papper, gör sönder utrustning och är otrevlig – allt för att bli utkastad så fort som möjligt. Men vad gör det när han blir utvald ändå? Och är verkligen Magisteriet så illa som hans pappa alltid har fått honom att tro? Call kommer snart att upptäcka att allt inte är vad det ser ut att vara och att den största prövningen ännu ligger framför honom …

Järnprovet är den första av fem delar i nya succéserien Magisterium.
Två mästare när det gäller att skriva fantasy som samarbetar, de kan väl knappast gå fel? Svar: NEJ! Det blir såklart fantastiskt! Jag kommer nu själv att kasta mig över del två i serien Kopparhandsken.

Besökarnas kommentarer

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Inga kommentarer lämnade