Logotypen för denna webbsida Till startsidan
Start för innehåll

Digitala Regnbågshyllan

Välkommen till Årebibliotekens digitala Regnbågshylla!

bild från regnbågshyllan i Järpens bibliotek

Med regnbågen som symbol för HBTQ-rörelsen, vill Årebiblioteken med regnbågshyllan, synliggöra de som så länge osynliggjorts och fortfarande osynliggörs i samhället.

Folkbibliotekens kärnuppdrag är det om demokrati och att vara ett bibliotek för alla. Alla som kommer till oss ska behandlas med samma respekt och få möjlighet till samma service och kunna finna litteratur och annat material där en känner tillhörighet och representation - oavsett ålder, funktionalitet, ras, kön, sexualitet, religion, nationalitet, språk eller samhällsklass. Att hitta förebilder och berättelser som kan bekräfta rätten till att vara den man är eller vill vara är livsviktig. Det är viktigt för oss att markera att HBTQ-personer blir sedda, inkluderade och uppskattade som besökare och låntagare på våra bibliotek.

I den fysiska Regnbågshyllan som finns på huvudbiblioteket i Järpen kan du finna allt från biografier till facklitteratur och informationsmaterial från RFSL, allt med ett HBTQ-perspektiv. På våra filialer finner du regnbågsflaggan och informationsmaterial från RFSL.

För dig som söker skönlitteratur med HBTQ-perspektiv har vi gjort en PDF där vi listar titlar som finns på våra bibliotek. Listan är uppdelad efter åldersgrupp: vuxna, ungdom och barn. Vi har även listat filmer.

Klicka på länken för att öppna eller ladda ner PDF:en HBTQ-skönlitteratur på Årebiblioteken.

Om du saknar någon titel i listan så meddela gärna personalen på biblioteket eller maila oss!

Nedan listar vi boktips!

CS Library-RSS

Artiklar

  1. Årebiblioteken tipsar Regnbågsböcker

    Här hittar du personalens tips på böcker med HBTQ-perspektiv för alla åldrar, både fack- och skönlitteratur i olika format!