E-ljudböcker vanliga frågor och svar

Vad är en strömmande ljudbok?

En strömmande ljudbok är en ljudbok som spelas upp via internet. Du måste vara ansluten till internet när du lyssnar på boken. Ljudboksfilerna sparas inte ned till din hårddisk.

Hur lånar jag en strömmande ljudbok?

1.Du behöver ett webbkonto på Bibliotekmitt.se. För att göra det måste du ha ett lånekort med pin-kod. Lånekort och pin-kod får du på ditt bibliotek..

2. Sök upp den bok du vill låna på bibliotekmitt.se

3. Klicka på "Lyssna" för att öppna boken direkt i din webbläsare.

Hur kommer jag åt de böcker jag lånat?

De strömmande ljudböcker som du har lånat hittar du under Mina e-medier som finns på Mina sidor. När du loggar in visas alla strömmande ljudböcker du har lånat de senaste 28 dagarna. Klicka på länken "Strömma" för den bok du vill lyssna på, så fortsätter den spelas från det ställe du slutade lyssna sist.

Varför måste jag vara uppkopplad mot internet när jag lyssnar på en strömmande ljudbok?

Du måste vara uppkopplad mot internet när du lyssnar på en strömmande ljudbok därför att filerna spelas upp som ett strömmande medium direkt över nätet. Ljudboksfilerna kan inte laddas ned.

Hur lång är lånetiden på strömmande ljudböcker?

Lånetiden för en strömmande ljudbok är 28 dagar. Du behöver aldrig lämna tillbaka böckerna, utan länken upphör automatiskt att fungera när lånetiden går ut.

Kan jag låna om en strömmande ljudbok?

Ja, du kan låna om en ljudbok efter att lånetiden om 28 dagar har gått ut. Låna helt enkelt samma bok en gång till. Det kommer dock att räknas som ett nytt lån, så bokmärken etc sparas i regel inte.

Kan jag lyssna på strömmande ljudböcker på min mobil/surfplatta?

Sidansvarig: Anna Ring

Sidan senast uppdaterad 2017-01-16