Låna e-böcker till dator

På bibliotekmitt.se kan du låna e-böcker till din dator. Så här gör du.

E-bok på en dator

Innan du börjar

Första gången du ska låna och läsa en e-bok från biblioteket behöver du tre saker:

• Lånekort
  • Läsprogram
  • Adobe-ID

Du behöver ett lånekort med pin-kod. Lånekort och pin-kod får du på ditt bibliotek. När du lånar e-böcker via Bibliotekmitt.se måste du också ha ett webbkonto på Bibliotekmitt.se

För att kunna läsa en e-bok från biblioteket behöver du även installera ett läsprogram. Till datorn använder du Adobe Digital Editions.  Programmet är gratis att ladda ned.

Du behöver också ett Adobe-ID för att godkänna att läsprogrammet kan öppna bibliotekets e-böcker.

Söka och låna e-böcker

e-bok symbol

Alla våra e-böcker är sökbara i katalogen, precis som vanliga tryckta böcker. I träfflistan är e-böckerna markerade med den här symbolen. Klicka på den för att låna e-boken. Logga in med ditt webbkonto och klicka sedan på Hämta. Hämta en e-bok

Välj Öppna och e-boken kommer att öppna sig i läsprogrammet. Första gången kommer du att få fylla i användarnamn (din e-post) och det lösenord du valde när du skapade ditt Adobe-ID.

Vill du bara söka bland e-böcker använder du Utökad sökning, som du hittar under sökrutan. För att ställa in din sökning till att endast gälla e-böcker går du till Välj medietyp en bit ner på sidan. Markera E-bok. Vill du se alla e-böcker som finns klickar du på Sök, längst ner på sidan. Du kan också välja att skriva in författarnamn, titel eller ämnesord.

Hur många och hur länge?

Du kan låna e-böcker i 28 dagar och du får låna maximalt 2 stycken e-böcker under en 7-dagars-period. Du behöver inte lämna tillbaka din e-bok. När lånetiden har gått ut kan e-boksfilen inte längre läsas.

Sidansvarig: Anna Ring

Sidan senast uppdaterad 2017-01-16