Logotypen för denna webbsida Till startsidan
Start för innehåll

För förskolor

Barn behöver böcker och förskolor är alltid välkommen till biblioteket med stor eller liten barngrupp. Välkomna!

För förskolor 

Biblioteksbesök

Om du vill komma med din förskolegrupp till Östersunds bibliotek innan ordinarie öppettid går det bra att ringa till oss och boka tid. Vi hjälper er i mån av tid. Det går även att boka tid hos områdesbiblioteken i Brunflo och Torvalla. Kontakta respektive bibliotek. 

Bokbeställningar

Vi plockar gärna ihop en eller två kassar med böcker och skickar med kommunens budbil eller biblioteksbussen till förskolan. Det går också bra att hämta böckerna på biblioteket. Ibland kanske du vill ha böcker på något tema, som årstider och vilda djur, men ibland bara blandade pek- och bilderböcker. Fyll gärna i vårt beställningsformulär eller ring till Östersunds bibliotek, Torvalla bibliotek eller Kastalbiblioteket för att beställa. Ta det bibliotek som ligger närmast din förskola. Bokbeställningar

Diaserier

Att presentera en saga för barn genom att visa diabilder på vägg eller filmduk är populärt. Man kan vila i bilden, backa och ta om och alla barn kan se bilderna bra. Vi lånar ut ett 50-tal, men projektor behöver du ha själv.

Sök diaserier

Många olika språk

Har du barn med annat modersmål än svenska, så har vi böcker på många olika språk. Sök i vår bibliotekskatalog. Du kan välja språk. Om du inte hittar vad du söker kan du fråga oss. Vi kan hjälpa dig att beställa böcker från Internationella biblioteket i Stockholm. Det är gratis.

Tvillingpaket

Många föräldrar och förskolor frågar efter barnbokstitlar på två språk, helst i ett paket. Vi har nu 12 tvillingpaket som är packade och klara för utlån. Paketet består av en plastbox som innehåller två bilderböcker med någon av dessa kända barnboksfigurer: gubben Pettson, Alfons Åberg, Mamma Mu och Mulle Meck m.fl. En bok är på svenska och den andra är på något av följande språk: arabiska, kurdiska, nypersiska, polska, ryska,
somaliska och turkiska. Dessa tvillingpaket står på respektive språk i hörnan med "Andra språk".

Sidansvarig: Åsa Andersson
Sidan senast uppdaterad: 2015-01-27