Logotypen för denna webbsida Till startsidan
Start för innehåll

Student, se hit!

Studiematerial 

Det här kan bibblan göra för dig som studerar.


Datorer/Internet

 • På biblioteken finns datorer med internet.
 • Det är gratis att använda datorerna.
 • Utskrifter och kopior kostar
  2 kr/st för A4 (S/V) och 5 kr/st för A3 (S/V).
 • Det finns gratis WIFI på biblioteken.

Litteratur/Databaser/Fjärrlån

 • På biblioteken finns viss kurslitteratur och referenslitteratur i tryckt och elektronisk form.
 • Biblioteken prenumererar på ett antal faktadatabaser. Du når dem via bibliotekets datorer. Ett antal av databaserna är även sökbara utanför biblioteket, allt du behöver är en dator med internetanslutning och ett låne-/kommunkort - du loggar in med hjälp av ditt låne-/kommunkortsnummer.

Du hittar en lista över databaser på respektive bibliotek i Jämtland och Härjedalen här.

Du hittar en lista över databaser du når hemifrån här.

 • Om man söker kursmaterial som inte finns på något av kommunens bibliotek vänder man sig i första hand till kursbiblioteket på sin studieort. De erbjuder särskild service till distansstudenter. Många universitets- och högskolebibliotek erbjuder e-böcker, tillgängliga via ditt studentinlogg!
 • På Åre kommuns bibliotek finns det möjlighet att göra fjärrlån från andra bibliotek i landet. Kostnaden för fjärrlån är 20 kr/titel. Kösystemet är detsamma som för alla låntagare, vilket innebär att det inte går fortare att fjärrlåna än att vända sig direkt till sitt kursbibliotek.
  Läs mer om vår fjärrlånepolicy här. För fjärrlån-förfrågningar, maila till fjarrlan@are.se

Resurser för distansstuderande.

LärcentrumCampus Åre LärCentrum är resurs för vuxenutbildningarna i kommunen och ger Dig tillgång till internet, datorer och studiero. Här finns telebildstudio och annan konferensteknik. Använd Lärcentrum på tider som passar dig - Du får ett passerkort oavsett vad Du studerar till.


Studera nu

Studera.nu är högskoleverkets webbplats för information om högskolestudier.

  

StudieguidenStudieguiden är till för dig som är vuxenstudernade i Jämtlands och Västernorrlands län. Här finns uppgifter om vad biblioteken kan erbjuda, användbara länkar för dig som studerar, tips på hur du kan söka information och mycket mer.

Sidansvarig: Hanna Eskelin