Logotypen för denna webbsida Till startsidan
Start för innehåll

PIN, omlån, reservationer

Tittar på BibliotekMitt på dator


Service på Internet - Skaffa PIN-kod till ditt lånekort!

Med en PIN-kod och ett lånekort/kommunkort kan du skapa ett användarkonto på www.bibliotekmitt.se och låna om, reservera och administrera dina lån från vilken internetansluten dator som helst.

PIN-koden är ett fyrsiffrigt nummer som knyts till ditt lånekort. Du får PIN-koden genom att kontakta ditt bibliotek.

Så här skapar du ett användarkonto.

Gå till www.bibliotekmitt.se och klicka på länken Logga in. Där väljer du länken Skapa användarkonto. Du skickas till en sida där du fyller i koden som står på baksidan av ditt lånekort samt din PIN-kod. Klicka på knappen Nästa. Du kommer till en ny sida där du uppmanas att välja ett eget användarnamn och ett eget lösenord, dessa använder du i fortsättningen när du loggar in.

När du är inloggad kan du se dina egna lån och reservationer, ta bort reservationer, låna om, reservera och kontrollera dina adressuppgifter. Logga alltid ut innan du lämnar webbsidan!

Du kan låna om en titel max tre gånger. Observera att du inte kan låna om böcker eller andra medier som är reserverade av andra låntagare.

Åre biblioteks lånekort och kommunkort gäller ENDAST på biblioteken i Åre kommun. Ser du att det finns en bok du vill låna från ett bibliotek i en annan kommun, exempelvis Östersund, måste du maila till fjarrlan@are.se eller prata med personalen vid något av våra bibliotek, så finns möjligheten att göra ett så kallat fjärrlån åt dig. Läs mer om vår fjärrlånspolicy här. Alla fjärrlån kostar 20 kr per bok/media.

Så här gör du för att reservera media.

Logga in med ditt användarnamn och ditt lösenord. Sök fram den titel du är intresserad av i katalogen (har du ett lånekort giltigt hos Åre kommuns bibliotek kan du endast reservera media i Åres kommunbiblioteks samlingar). Klicka på Reservera.

Glöm inte att ange på vilket bibliotek i Åre kommun som du vill hämta din reserverade media.

Om den media du är intresserad av finns på ett annat bibliotek i kommunen än det som du brukar besöka, kan du beställa den till ditt bibliotek genom att reservera den. Den kommer då automatiskt att levereras till det bibliotek du är registrerad låntagare hos. Du får meddelande per e-post, SMS, telefon eller brev när boken finns att hämta. Du ansvarar själv för att dina kontaktuppgifter stämmer. Glöm inte att logga ut innan du lämnar webbsidan.

Din reserverade media står på bibliotekets reservationshylla i 7 dagar från och med att du meddelats om dess ankomst. Därefter skickas den tillbaka till sitt hembibliotek.

Sidansvarig: Hanna Eskelin.

Foto: Sofie Åberg