Logotypen för denna webbsida Till startsidan
Start för innehåll

För skolan

Välkommen in till biblioteket! Här kan du som elev hitta böcker, tidskrifter och serier att låna eller läsa på biblioteket. Du kan också boka en dator som hjälp för informationssökning till ditt skolarbete.

Torvalla bibliotek 

För Torvallaskolan är biblioteket tillgängligt hela skoldagen. För alla nya elever har vi biblioteksvisningar i början av höstterminen.
Här kan du som elev få hjälp med:

  • Hur du hittar i biblioteket,
  • Informationssökning och källkritik,
  • Litteratur till skoluppgifter eller läsning,
  • Visningar av databaser,
  • Boktips och läsinspiration.

Du som lärare får gärna höra av dig med önskemål om informationssökning, visning, boktips eller annat, vi försöker och kan lösa det mesta!

Biblioteket är öppet för elever från Torvallaskolan under måndag, tisdag, torsdag och fredag förmiddag.
På onsdag förmiddag samt under vardagseftermiddagar är både elever och allmänhet välkomna in.
Mellan 12 och 13 är det lunchstängt.

Övriga skolor i Torvallaområdet är också välkomna till biblioteket för biblioteksvisningar och boktips/läsinspiration. Hör av er för att hitta en bra tid!

Förskolorna i Torvallaområdet är välkomna att komma med barngrupperför att låna/lämna böcker. Bästa tiden för besöket är på förmiddagen då vi har stängt för allmänheten och oftast bättre tid att hjälpa till. Ring före, gärna dagen före besöket, så vi säkert är på plats.

Förstaterminare är speciellt  välkomna hit för ett första besök, då vi delar ut Barnens andra bok, läser saga och visar runt i biblioteket. Inbjudan till ansvariga lärare skickas ut i början av höstterminen.

Sidansvarig: Kerstin Ydrefors