Logotypen för denna webbsida Till startsidan
Start för innehåll

Duveds bibliotek

Närbild på rosa blomma 

Kunskap och inspiration på nya höjder.

Duveds bibliotek är placerat i Duveds skola och fungerar som folk- och skolbibliotek. Biblioteket är öppet för allmänheten på måndagar men för skolan är bibliotekarien tillgänglig tre dagar i veckan. Här arbetar biblioteket tillsammans med skolan och vi har ett stort utbud av barn- och ungdomslitteratur. Men självklart har vi även fack- och skönlitteratur för de vuxna.

Biblioteket byggdes mellan två husväggar och man får en känsla av att vara utomhus, i och med den höga takhöjden och glastaket som låter solen lysa in. Väggarna är klädda med röd panel och förstärker intrycket av utomhus-inomhus. Vitspröjsade fönster leder in mot Duveds skolas många klassrum där förskoleklass till årskurs 9 studerar.  Biblioteksrummet är byggt i platåer för att skapa läs- och studieplatser på olika plan.


Öppettider

v47 v48 v49 2017-11-20 - 2017-11-26
  1. Måndag10:00 - 16:00
  2. TisdagStängt
  3. OnsdagStängt
  4. TorsdagStängt
  5. FredagStängt
  6. LördagStängt
  7. SöndagStängt

Kontakta oss

Visa mer information om Duveds bibliotek
Adress Karta
Duveds skola, Box 53 837 71 Duved
Telefon 0647-16837

Hitta hit

Till Duveds bibliotek hittar du genom att från E14 svänga av höger (om du kommer från väster) eller vänster (om du kommer från öster) ner mot Duveds samhälle. Strax efter hotell Renen tar du till vänster och följer sedan byvägen tills du ser Duveds skolas röda byggnad på vänster sida. Biblioteket känns igen genom sitt sneda höga tak vilket tronar som en fjälltopp.


Sidasvarig: Hanna Eskelin